Creta Carob
Sukrin-Life tree
Bolero-Biodiet

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κεράσια ή 3 κούπες χωρίς κουκούτσια
  • 100 ml σιρόπι κεράσι ή 5 κ.σ.
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι θα χρειαστούμε 1 κ.σ. από το χυμό του.
  • Αλάτι 1/4 κ.σ.
  • 1 παντεσπάνι
  • 340 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 480 ml. κρέμα γάλακτος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 2 ώρες & ακόμα 12 στο ψυγείο
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Δύσκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 8 άτομα

Αντί για την κλασσική Black Forrest ας φτιάξουμε μια παραλλαγή της με λευκή σοκολάτα και ας την ονομάσουμε White Forrest. Το παντεσπάνι και τα κεράσια μπορούμε να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη όμως τη μους λευκής σοκολάτας θα πρέπει να γίνει λίγο πριν τη κατανάλωση της τούρτας. Μερικές ώρες στο ψυγείο είναι αρκετές για σφίξει η μους και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Αμέσως μετά μπορούμε να την απολαύσουμε.

Ξεκινάμε με την προετοιμασία των κερασιών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τις 3 κ.σ. Λικέρ κερασιού (Κιρς), 2 κ.σ. ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα χρειαστούμε περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα κεράσια να μαγειρευτούν ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να δημιουργηθεί είναι σιρόπι παχύ και κολλώδες. Τοποθετούμε το μίγμα κερασιών από το τηγάνι σε ένα μεταλλικό μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο διαχωρίζουμε το σιρόπι τους από τα κεράσια και το κρατάμε στην άκρη για τη συναρμολόγηση της τούρτας.
Αρχίζουμε τη συναρμολόγηση του κέικ.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το υπόλοιπο λικέρ κερασιού (κιρς) με ¼ φλ.τσ. ζ’αχαρη και ¼ φλ.τσ. κρύο νερό και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου για 3 λεπτά. Το σιρόπι μας για το παντεσπάνι είναι έτοιμο.

Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια και τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι πάνω στο σκεύος που θα φτιάξουμε την τούρτα μας, είτε σε κάποιο δίσκο είτε και σε ξύλο κοπής. Τοποθετούμε το παντεσπάνι ώστε η κομμένη πλευρά να είναι προς τα πάνω. Περνάμε με ένα πινέλο μαγειρικής ομοιόμορφα το σιρόπι και στο τέλος λίγο από το σιρόπι που έχουμε κρατήσει από το μπολ με τα κεράσια. Μετά ρίχνουμε από πάνω τα κεράσια μας και ετοιμάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας.

Σε μπεν μαρί βάζουμε τη μισή λευκή σοκολάτα μαζί με ¼ φλ.τσ. νερό. Αφού λιώσει λίγο η σοκολάτα αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχει μια λεία και ομαλή υφή. Αφαιρούμε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και το κρατάμε στην άκρη για περίπου 4 λεπτά. Χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος ώστε να πήξει αλλά να είναι ακόμα ρευστή και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί αρκετά ρευστή. Μην ανησυχήσετε στη συνέχεια θα πήξει και θα σταθεροποιηθεί. Ρίχνουμε τη μους πάνω από τα κεράσια την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, που και αυτό το έχουμε περάσει με τα δύο σιρόπια. Αυτή τη φόρα το παντεσπάνι πρέπει να τοποθετηθεί με τρόπο ώστε το κομμένο μέρος να βρίσκεται από κάτω. Το πιέζουμε απαλά ώστε να ευθυγραμμιστεί και σκεπάζουμε την τούρτα μας με ένα αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες ώστε να σφίξει η μους.
Ετοιμάζουμε τις φλούδες σοκολάτας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλάς και ρίχνουμε επάνω την λιωμένη σοκολάτα, με μια σπάτουλα την απλώνουμε από άκρη σε άκρη ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό ενιαίου πάχους στρώμα και στη συνέχεια το καλύπτουμε με ακόμα μια λαδόκολλα του ίδιου μεγέθους. Τη στρώνουμε απαλά με τα χέρια μας, τυλίγουμε σε ρολό
και το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να σκληρύνει και πάλι η σοκολάτα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ώρες.
Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε την τούρτα μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη παγωμένη κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Βγάζουμε την τούρτα μας από το ψυγείο καθώς και το ρολό λαδόκολλάς με τη σοκολάτα. Το ξετυλίγουμε γρήγορα ώστε η λευκή σοκολάτα μας να σπάσει σε κομμάτια και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε όλα τα υπολείμματα σοκολάτας που μπορεί να έχουν μείνει κολλημένα πάνω στη λαδόκολλα. Με ένα κορνέ καλύπτουμε την τούρτα από πάνω με τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τις φλούδες λευκής σοκολάτας. Η τούρτα μας είναι έτοιμη να την κόψουμε και να τη σερβίρουμε.

Η τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το γαρνίρισμα και να βάλετε τη σαντιγί και τις φλούδες λευκής σοκολάτας λίγο πριν τη σερβίρεται.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/tourtes/tourta-white-forrest

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *