Tούρτα με μους σοκολάτας και βάση από φιστίκια αράπικα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια ιδιαίτερη τούρτα με τραγανή και μαστιχωτή βάση που έχουν έντονη τη γεύση των φιστικιών και της σοκολάτας. Η μους σοκολάτας και η σαντιγί της δίνουν ένα ανάλαφρο τελείωμα.  

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά

για την βάση

  • 210γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 25γρ. κακάο
  • 5 ασπράδια αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μερικές σταγόνες ξύδι ή χυμό λεμονιού

Για τη μους σοκολάτας

  • 250γρ. κουβερτούρα 70% σε κομματάκια
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας ΜΕΧΑΧΑ
  • 3 ζελατίνες μικρές (2,5γρ.)

Για το σερβίρισμα 

  • 250mlκρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα σοκολάτας

tourta mousse sokolata fistiki arapiko 5edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Ψιλοκόβετε τα φιστίκια στο μπλέντερ μαζί με το κακάο και τα 70γρ. από τη ζάχαρη.
  2. Στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε στο κέντρο ένα τσέρκι διαμ. 28εκ. Με ένα πινέλο και λίγο σπορέλαιο λαδώνετε τα τοιχώματά του και το χαρτί της βάσης.
  3. Βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στο μίξερ. Όταν αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα προσθέτετε το αλάτι, το ξύδι και την υπόλοιπη ζάχαρη τμηματικά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να δημιουργούνται έντονες κορφές στην επιφάνειά της όταν θα την ανασηκώνετε με σπάτουλα.
  4. Τότε σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε μέσα το μείγμα των φιστικιών ανακατεύοντας με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν με τη μαρέγκα. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε και ψήνετε για μία ώρα περίπου. Στο τέλος σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα την dacquoise για 45 λεπτά ακόμη.
  5. Για τη μους: Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Βάζετε τα 200γρ. της κρέμας γάλακτος σε ένα μπρίκι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνετε την περισσότερη από την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα. Στην υπόλοιπη ρίχνετε τις φουσκωμένες ζελατίνες αφού τις στύψετε με το χέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα τη σοκολάτα να λιώσει, προσθέτετε το Μetaxa και ανακατεύετε λίγο ακόμη. Ανακατεύετε και τις ζελατίνες να λιώσουν μέσα στην καυτή κρέμα και βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να χτυπηθεί στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι στραγγιστό. Ενσωματώνετε μέσα στην σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζελατίνη και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Όταν κρυώσει η βάση της τούρτας με τα φιστίκια τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Τοποθετείτε από πάνω τη μους. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος της διακόσμησης με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνετε πάνω από τη μους. Διακοσμείτε με ξυσμένη σοκολάτα και σερβίρετε την τούρτα ή την αφήνετε να περιμένει στο ψυγείο.
http://www.sweetly.gr/2014/11/tourta-me-mousse-sokolatas-kai-vasi-apo-fistikia-arapika/#more-3276
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *