Τούρτα με σοκολάτα & γλάσο φράουλας, από την NESTLE DESSERT!

Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος25 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 4 αυγά +1 ασπράδι
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. αλεύρι
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 500γρ. φράουλες
  • 3 ζελατίνες
  • 4 με 5κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Για τη βάση: χτυπήστε με το μίξερ τα 4 αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το πασπαλισμένο αλεύρι, το αλάτι, το τρίμα φλούδας πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
  • Αδειάστε το μίγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή φόρμα που ανοιγοκλείνει (βουτυρωμένη και αλευρωμένη) και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει και ξεφορμάρετε, κόψτε τη βάση στη μέση κατά μήκος του γλυκού. Επανατοποθετήστε το κάτω μισό στη φόρμα σας.
  • Για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και αδειάστε το μίγμα στο γλυκό, απλώνοντας με μια σπάτουλα. Καλύψτε με το 2ο κομμάτι της βάσης σας και βάλτε το στο ψυγείο για 30’.
  • Για την επικάλυψη: Χτυπήστε στο multi τις φράουλες και προσθέστε στο χυμό τις ζελατίνες (αφού τις έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίξει). Προσθέστε 4-5κ.σ. ζάχαρη (κανονική ή άχνη).
  • Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και περιχύστε το στο γλυκό.
  • Επανατοποθετήστε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα πριν σερβίρετε.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/tourta-sokolata-glaso-fraoula

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *