Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Πεντανόστιμη και πανεύκολη τούρτα με πολύ οικονομικά υλικά – είναι σίγουρο ότι θα την κάνετε συνέχεια!

 

Υλικά συνταγής

200 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας

2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη (θερ/σία δωματίου)

1½ φλ. φρέσκο γάλα

2 κρόκοι

1/3 φλ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

3 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ

2 κ.γ. κοφτά ζελατίνη σε σκόνη

3 κ.σ. βραστό νερό

1 βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστά. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα να διαλυθούν. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους με το γάλα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Διαλύουμε το βραστό νερό με τη ζελατίνη και το ρίχνουμε στην έτοιμη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε την κρέμα 5′ να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε πάνω στο μπισκότο τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Παγώνουμε την τούρτα για 2 ώρες το λιγότερο να σφίξει η κρέμα.
Η πρότασή μου: Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια μπανάνας και ζάχαρη άχνη.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 120 λεπτά

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *