Τούρτα Μόκα “Πασχαλινός Κήπος”, από την εξαιρετική Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

 

Μια εύκολη αλλά πολύ εντυπωσιακή τούρτα…

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..http://koykoycook.gr/?p=5430

η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.

Η τούρτα μας είναι αρκετά ψηλή ..Χρησιμοποιήσαμε 4 βάσεις παντεσπανιού.

Οπότε θα χρειαστείτε 2 δόσεις παντεσπάνι.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
1 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ
1 κουταλιά της σούπας Nescafe  σκόνη

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ  ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ
4 φάκελοι Γκαρνί σοκολάτας

4,1/4  φλιτζανιού κρέμα γάλακτος  35%

3 κουταλιές της σούπας  άχνη ζάχαρη

50 γρ  Νές καφέ περασμένο στο μούλτι

1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη Παυλίδης

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

 

 

http://koykoycook.gr/?p=21606

2245

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ -ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια

2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

2 βανίλιες

πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πασχαλινά ζαχαρωτά(αυγά,λαγουδάκια,πουλάκια κτλ)

Μίνι αυγά (σοκολατένια η σε διάφορα χρώματα)

Σοκολατένιες φιγούρες ζώων(παπάκι-λαγουδάκι-πασχαλίτσα)

Χτυπήστε το Γκαρνί βανίλιας με την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες.

Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα Μόκα.

Συνεχίστε  με τα υπόλοιπα..

Ποτίστε το επόμενο παντεσπάνι και στρώστε ξανά κρέμα σοκολάτα.

Ποτίστε ελαφρά το τελευταίο παντεσπάνι .

Με μια σπάτουλα καλύψτε γύρω γύρω  την τούρτα σας με την υπόλοιπη κρέμα Μόκα.

Κάντε ροζέτες στην βάση της τούρτας..

Βάλτε στο ειδικό κορνέ την πράσινη κρέμα και κάντε από πάνω το <γρασίδι> στην

τούρτα σας..

Βάλτε τις σοκολατένιες φιγούρες , τα ζαχαρωτά ζωάκια  και τα αυγά..

Κάντε γύρω γύρω από την τούρτα σας μια γιρλάντα με μικρά χρωματιστά ζαχαρωτά αυγά.

Μια εύκολη αλλά πολύ εντυπωσιακή τούρτα…

Καλή Ανάσταση!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Επιμέλεια/Εκτέλεση συνταγής :Ρένα Κώστογλου
Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

 

 

 

2244



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *