Τούρτα μόκα-σοκολάτα καλάθι με λουλούδια από βουτυρόκρεμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
(Για 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 17 cm)
6 μεγάλα αυγά
300 γρ ζάχαρη
2 βανιλέτες
140 γρ αλεύρι
120 γρ κακάο
10 γρ νεσκαφέ σκόνη
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
50 γρ καλό κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.
Βάλτε σε ένα μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Προσθέστε μέσα στο μίξερτο μείγμα των αλεύρωνκουταλιά-κουταλιά.
και στο τέλος το κονιάκ.
Στρώστε 2 ταψάκια διαμέτρου17 cm με χαρτί ψησίματος .
Βουτυρώστε ελαφρά το χαρτί.
Προθερμάνετε τονφούρνο στους 165- 170 C.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 η 3.
Είναι καλύτερα να τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..
Έτσι θα κοπούν καλύτερα.
Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην
χάσουν την υγρασία τους .
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
3/4 φλιτζανιού τσαγιού δυνατό εσπρέσο η γαλλικό καφέ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
25 γρ κονιάκ
Αφήνουμε να κρυώσει,προσθέτουμε το κονιάκ και μετά ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα γιώτης
3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος περίπου 35%
4 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο Παυλίδη
20 γρ Νεσκαφέ σκόνη
Χτυπάμε τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη,
το κακάο και τον καφέ .
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει..
Εγώ συνήθως κάνω τα παντεσπάνια και τις κρέμες την προηγούμενη μέρα
και τελειώνω την τούρτα την επόμενη (στήσιμο και διακόσμηση).
Συνταγή για την βουτυρόκρεμα εδώ : https://koykoycook.gr/?p=25640
Για αυτή την τούρτα έκανα 2 δόσεις βουτυρόκρεμας ..
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε την κρέμα.
Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο.
Καλύπτουμε με σπάτουλα όλη την τούρτα μας με λευκή βουτυρόκρεμα και ισιώνουμε..
Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με την ίδια κρέμα και βάλτε την στο ψυγείο.
Φτιάξτε το εφέ του καλαθιού χρησιμοποιώντας κορνέ.
Δείτε πως εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=Ht_9B2xN4CQ
Εγώ έφτιαξα πρώτα τις κάθετες γραμμές του καλαθιού και μετά
έφτιαξα τις οριζόντιες γραμμές .
Το ένα παντεσπάνι δεν το ίσιωσα από πάνω και έχει την καμπύλη μιας ανθοδέσμης .
Χρωματίστε την βουτυρόκρεμα σας με ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής σας αρέσει και φτιάξτε
λουλούδια..
Είτε χρησιμοποιώντας τις ειδικές μύτες για λουλούδια …
Είτε έτσι : https://www.youtube.com/watch?v=D4YOMA2pNio
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση