Creta Carob

Υλικά

  • Μπισκότα πτι- μπερ 2 πακέτα ψιλοκομμένα
  • Πραλίνα φουντουκιού 100 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Άχνη ζάχαρη 50 γρ
  • Ροδάκινο 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Βερίκοκα 5 ψιλοκομμένα
  • Βανίλιες 5 ψιλοκομμένες
  • Κακάο 2 κουταλιές σούπας κοφτές
  • Πορτοκάλι 1/2 ποτήρι από τον χυμό του
  • Σοκολάτα λευκή 100 γρ λιωμένη
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ λιωμένη

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο, μόλις λιώσει σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, τον χυμό πορτοκαλιού, τα ψιλοκομμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί . Σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάζουμε διάφανη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα μας,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι την λευκή σοκολάτα , μόλις αρχίζει να λιώνει την βγάζουμε από την φωτιά γιατί με την θερμοκρασία που έχει θα λιώσει ομοιόμορφα. Το ίδιο κάνουμε και με την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την μισή τούρτα με λευκή σοκολάτα και την άλλη μισή με την λιωμένη κουβερτούρα. Αν θέλουμε στολίζουμε με φρούτα και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

 

 

http://www.chefoulis.gr/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *