Τούρτα μους σοκολάτα – Το γλυκό της γιορτής, από την αγαπημένη μας Αργυρώ και το ολοκαίνουργιο argiro.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά Συνταγής

  • Για το παντεσπάνι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. Κορν Φλάουρ
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 2 κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. τζίντζερ γλασέ πολύ ψιλοκομμένο

 

 

  • Για τη μους σοκολάτας
  • 400 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • καραμέλες σοκολάτας

 

 

Εκτέλεση

1. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 7′-8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αβγά. Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μίγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.

3. Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια. Κόβουμε με προσοχή, μιας κι είναι ευαίσθητο και αφράτο το παντεσπάνι, για να μη διαλυθεί. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.

5. Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6. Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους. Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω. Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.
Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

 

http://www.argiro.gr/recipe/tourta-mous-sokolatas-me-tzintzer-glase/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *