Creta Carob

 

 






Προετοιμασία

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
Χτυπάτε ξεχωριστά το βούτυρο και την nutella.Προσθέτετε τα κροκάδια, χτυπήστε τα για να σμίξουν με το μείγμα και στην συνέχεια προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε τα ασπράδια, ανακατώστε απαλά το μείγμα, προσθέστε και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατώστε για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά,τοποθετείται χαρτί ψησίματος στον πάτο. Ψήνεται το γλυκό σε φούρνο που προηγουμένως έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνετε το γλυκό στην φόρμα μέχρι να κρυώσει τελείως, αφαιρείτε το χαρτί και τοποθετείται το γλάσο. 

Για το γλάσο

Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει, προσθέτετε την λυόμενη σοκολάτα και ανακατώστε καλά. Μετά από λίγα λεπτά περιλούστε το γλάσο πάνω από το γλυκό.

Αυτό το γλάσο έχει αρκετά δυνατή γεύση. Μπορείτε να βάλετε άλλοι σοκολάτα κατά προτίμηση.

Η συνταγή είναι τις Nigella, μόνο λίγο διαφοροποιημένη.

 

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2012/11/nutella.html

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *