Τούρτα nutella ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την εκπληκτική Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή: Litsa Zarifi

Υλικά

Κέικ

  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 2 κουτ. σούπας γεμάτες ταπιόκα ή 3 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ (για χωρίς γλουτένη εκδοχή)
  • 225 γρ. αλεσμένο φουντούκι ή αλεύρι φουντουκιού
  • 7 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. κακάο
  • 135 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι

  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 1 λοβός βανίλιας

Ganache φουντουκιού

  • 50 γρ. homemade nutella
  • 200 γρ. chocolate my love (x2 η συνταγή) ή 200 γρ. οποιασδήποτε σοκολάτας
  • 15 γρ. κρέμα καρύδας (αυξάνουμε αναλόγως πόσο ρευστή θέλουμε την ganache)
  • 30 γρ. άοσμο λάδι καρύδας

Πασπάλισμα

  • Φουντούκια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής

Κέικ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα, 5 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. ή σε 2 ταψάκια 20 εκ. μιας χρήσεως.
  5. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ρίξουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ganache φουντουκιού

  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα σοκολατένιο μίγμα που να μη ξεχωρίζει το λάδι στην επιφάνεια. Αν αυτό συμβεί, προσθέτουμε λίγη κρέμα καρύδας.
  3. Προσθέτουμε τη nutella και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Μόλις το κέικ κρυώσει, το σιροπιάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Φτιάχνουμε τη ganache.
  3. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τη ganache και ψιλοκομμένα φουντούκια.
  4. Aν έχουμε χρησιμοποιήσει 2 ταψάκια μιας χρήσεως, καλύπτουμε με ganache και ανάμεσα τα 2 κέικ.

Περιμένουμε τις κοινοποιήσεις σας, τις φωτογραφίες σας, λατρέψτε την 😉????

Φιλιά πολλά
Λίτσα ????????????????

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.dairy-free.eu/nutella-cake/

Φωτογραφία του χρήστη Dairy-free.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *