Τούρτα Παγωτό, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν!
Τα παγωτά, όταν πρόκειται να φωτογραφηθούν, με δυσκολεύουν όσο τίποτα. Λιώνουν αμέσως, γυαλίζουν υπερβολικά και μου φαίνονται και κάπως απλοϊκά. Με εξαίρεση το frozen yogurt σύκο, σε κάθε άλλη περίπτωση κάθε φωτογράφιση κατέληγε σε αποτυχία και έτσι αναγκαζόμουν να εξελίξω την συνταγή από παγωτό σε γλυκό ώστε να έχω περισσότερη πληροφορία. Κάπως έτσι γεννήθηκαν και τα παγωτό σαντουιτσάκια, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές.
Έχοντας αυτή την επιτυχία στο μυαλό μου σκέφτηκα να πάρω τοπαγωτό που πόσταρα βιαστικά πριν φύγω για το Παρίσι και να το μετατρέψω σε μία λαχταριστή τούρτα. Η συνταγή αμέσως λειτούργησε, οι progress photos βγήκαν καλές, η τελική φωτογράφιση όμως … απέτυχε. Μέχρι να βρω ένα πλάνο της προκοπής, έλιωσε η άτιμη
Χτες το βράδυ την υλοποιώ ξανά και λέω για να τη φωτογραφίσω θα τη βγάζω κομμάτι κομμάτι. Με πολλή προσπάθεια και αρκετά κομμάτια πήρα τελικά μία, άντε δύο απλά συμπαθητικές φωτογραφίες. Το μόνο καλό είναι ότι χόρτασα μία νοστιμότατη τούρτα παγωτό!
Η συνταγή της έχει ως εξής:
Για τη βάση θα χρειαστούμε:
100 γρ αμύγδαλα
175 γρ ξερά δαμάσκηνα (μαζί με το κουκούτσι)
1,5 κουταλιά μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το παγωτό θα χρειστούμε:
5 κουταλιές ταχίνι ολικής
120 ml χυμό πορτοκαλιού
3,5 κουταλιές μέλι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κουταλιά γεμάτη κακάο
Αφήνουμε τα δαμάσκηνα με λίγο νερό να μουλιάσουν για 2 ώρες.
Τα ψιλοκόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης τα αλέθουμε στον επεξεργαστή τροφών. Σε ένα τσέρκι 16 εκ απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα που δημιουργήσαμε.
Προχωράμε με το παγωτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία απλώνουμε το παγωτό πάνω από την βάση.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί το γλυκό μας και … απολαμβάνουμε! Τόσο απλά
Αν θέλουμε, μιας και είναι η εποχή τους, χρησιμοποιούμε φρέσκα δαμάσκηνα. Απλά δεν τα μουλιάζουμε και κατά το άλεσμα προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν δούμε πως το χρειάζεται το μείγμα μας.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω και από εδώ τη Δήμητρα που στο τελευταίο της post μας παρουσίασε την ροδακινόπιτα μέσα από το δικό της μοναδικό στυλ
http://www.neanikon.gr/icecreamcake/
Αφήστε μια απάντηση