Τούρτα παγωτό με σοκολάτα και σαβαγιάρ, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εξαιρετική, εύκολη στη παρασκευή της τούρτα παγωτό με σοκολάτα, μπισκότα σαβαγιάρ και σοκολατένια γεμιστά μπισκότα. Μια συνταγή (από εδώ) για μια εντυπωσιακή τούρτα παγωτό που θα τη σερβίρετε ως το τέλειο κέρασμα στους καλεσμένους σας αλλά και θα την απολαύσετε με την οικογένειά σας. Δοκιμάστε τη!  Είναι η τέλεια τούρτα για καλέσματα και πάρτι.

 

Μερίδες: 8-10

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + 12 ώρες αναμονή ψύξης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κατά προτίμηση της Νestle Dessert που λιώνει εύκολα)
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ. γλυκό κρασί Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί επιλογής σας ή λικέρ επιλογής σας
  • 2 πακέτα (200 γρ. το ένα) μπισκότα σαβαγιάρ (θα χρειαστείτε 300 γρ. περίπου)
  • 1 συσκευασία οικογενειακό παγωτό ανάμεικτο βανίλιας σοκολάτας
  • 1-1½ πακέτo γεμιστά σοκολατένια μπισκότα όπως όρεο ή άλλα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει ελαφρώς μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Κόβετε τις κουβερτούρες σε μικρά κομματάκια και τις λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό που πρέπει να σιγοβράζει στο σκεύος με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια σος.
  3. Προσθέτετε στο σκεύος με τη λιωμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Αποσύρετε το μπεν μαρί από τη φωτιά και αφήνετε το σκεύος με το μείγμα σοκολάτας-ζαχαρούχου στην άκρη να κρυώνει.
  4. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Ρίχνετε το κρασί ή λικέρ σε ένα μπολ, βρέχετε από τη κάτω πλευρά, ένα ένα τα σαβαγιάρ, με στιγμιαίες κινήσεις για να μη μουλιάσουν και διαλυθούν και τα στρώνετε στη βάση της φόρμας σας (με τη κάτω βρεγμένη επιφάνειά τους στη βάση).  Αφήνετε μικρό περιθώριο περιμετρικά για να τοποθετήσετε τα όρθια σαβαγιάρ.
  5. Βρέχετε στιγμιαία και άλλα σαβαγιάρ και καλύπτετε περιμετρικά τα πλάγια της φόρμας με ολόκληρα τα σαβαγιάρ όρθια, με τη βρεγμένη κάτω επιφάνειά τους προς τα μέσα. Ανάλογα με το ακριβές μέγεθος της φόρμας που έχετε, κόβετε μερικά σαβαγιάρ για να καλύψετε καλά τη βάση της φόρμας ώστε να μη μένουν κενά.
  6. Πάνω από τη βάση σαβαγιάρ στρώνετε, χρησιμοποιώντας ένα σκουπ για παγωτό, σε μια στρώση, το ένα σκούπ δίπλα στο άλλο, πρώτα παγωτό βανίλια. Καλύπτετε το παγωτό με λίγη κρέμα σοκολάτας-ζαχαρούχου και από πάνω απλώνετε σπασμένα σοκολατένια μπισκότα.
  7. Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία με στρώση παγωτό σοκολάτας και συνεχίζετε μέχρι να καλυφθεί η φόρμα, τελειώνοντας με μια στρώση κρέμας σοκολάτας-ζαχαρούχου. Βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 10-12 ώρες. Πριν τη σερβίρετε τη ξεφορμάρετε τη πασπαλίζετε με όσα όσα σοκολατένια μπισκότα σπασμένα επιθυμείτε και την απολαμβάνετε.

https://www.sintayes.gr/syntages/toyrta-pagoto-me-sokolata-kai-savagiar/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *