Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

για τις 2 βάσεις:

4 πακέτα μπισκότα oreo  με γέμιση κρέμα η σοκολάτα

200 γρ φουντούκια

1 φλ.   βιτάμ culinesse (είναι σε υγρή μορφή)

 

Για την κρέμα:

 

1 Φυτική κρέμα γάλακτος Torre  (500 ml)torre-cream

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

200 ml γάλα εβαπορέ light  κρύο

 

Για την επικάλυψη

200 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT κλασσική

180   ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Για την βάση:

Βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα ένα τσέρκι  26  εκατοστών (με ανοιγόμενο μηχανισμό) .

Ρίχνουμε στο  μεγάλο κάδο   του mixer με το μαχαίρι κοπής, τα 2 πακέτα μπισκότα oreo,  τα 100 gr. φουντούκια και το 1/2 φλ. βιτάμ culinesse. Τα πολτοποιούμε στην μεγάλη ταχύτητα.  Αδειάζουμε το μείγμα   μέσα στο τσέρκι, στην πιατέλα,     στρώνοντας το όσο πιο λείο γίνεται και πατώντας το με δύναμη,  και βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Χτυπάμε στο mixer  στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει  αφράτη σαντιγί.

Σταματάμε το mixer.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και το εβαπορέ   και  ξαναρχίζουμε να χτυπάμε αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα και μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι πάνω στην βάση του μπισκότου,  το στρώνουμε με μια σπάτουλα, να γίνει όσο πιο λείο γίνεται, και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Οταν παγώσει εντελώς,  φτιάχνουμε άλλη μια βάση μπισκότου  με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε την προηγούμενη:

Ρίχνουμε στο  μεγάλο κάδο   του mixer με το μαχαίρι κοπής, τα άλλα 2 πακέτα μπισκότα oreo,  τα  υπόλοιπα 100 gr. φουντούκια και το  άλλο 1/2 φλ. βιτάμ culinesse. Τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα   πάνω από την  παγωμένη κρέμα    στρώνοντας το όσο πιο λείο γίνεται και πιέζοντας το ελαφρά για να κολλήσει  και βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη.

Οταν παγώσει εντελώς, βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, και μόλις αρχίζει να βράζει την αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα NESTLE DESSERT,    και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μας. Ισιώνουμε , παγώνουμε και αφαιρούμε το τσέρκι.

Η τούρτα-παγωτό είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *