Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά συνταγής
150 γρ. μαργαρίνη 4 κ.σ κακάο 200 γρ. ζαχαρούχο 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 2 κ.σ. κονιάκ 100 γρ. φουντούκια 100 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό

700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη 400 γρ. πραλίνα 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα 100 γρ. φυστικοβούτυρο 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, το κακάο και το ζαχαρούχο. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη βάση της τούρτας ύσε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγιώνουμε στην κατάψυξη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′ και μετά στη δυνατή να σφίξει το μίγμα. Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα. Το βάζουμε κατάψυξη για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει και να κόβεται.
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα. Αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα.
Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα παγωτό, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Αμέσως παγώνει και σφίγγει. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B1

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *