Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας εδώ : http://koykoycook.gr/?p=5430

koykoycook.gr
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα! Μπράβο που μοιράζεσαι την γνώση σου.

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα.

Φρέσκο δεν θα κοπεί καλά.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα καρδιά αρκετά βαθιά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 3 φάκελοι γκαρνί κακάο

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο άγλυκο

Χτυπάμε τα 2 πρώτα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το κακάο ελαττώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.

Αυξάνουμε ξανά τις στροφές για να ενσωματωθεί .

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες .

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

2 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ 

1 κουταλάκι της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

 6 φάκελοι γκαρνί

2 μορφάτ  κρέμα (κουτί)

3 κρέμες γάλακτος των 250 ml

2 βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας εσάνς καραμέλα βουτύρου

χρώμα ζαχαροπλαστικής rose rosado της Wilton

Έχουμε βάλει τις κρέμες μόρφατ τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσουμε .

Τις χτυπάμε να αφρατέψουν  στο μίξερ και προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και τα γκαρνί.

Ρίχνουμε  τις βανίλιες .

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη .

Βάζουμε το ένα μέρος στο ψυγείο να σφίξει .

Στο άλλο μέρος προσθέτουμε την εσάνς και το χρώμα .

Η ποσότητα του χρώματος εξαρτάται από την απόχρωση που θέλετε.

Βάζουμε και το δεύτερο μέρος στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες περίπου .

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ποτίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι και στρώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι .

Με μια σπάτουλα επικαλύπτουμε προσεχτικά όλη την τούρτα με  ένα λεπτό στρώμα άσπρης κρέμας.

Γεμίζουμε 2 κορνέ το ένα με την λευκή κρέμα και το άλλο με την φούξια .

Για τα πέταλα χρησιμοποιήσαμε 2 μύτες Wilton 12 ΜΜ.

 

Θα χρειαστούμε μια  λεπτή σπάτουλα να κάνουμε τα πέταλα.

val1b

 

 

Στην φωτο βλέπετε την τεχνική της διακόσμησης.

 

 

Για το πάνω μέρος της τούρτας χρησιμοποιήσαμε το υπόλοιπο από τις 2 κρέμες

με τις ίδιες μύτες.

 

val1c

 

Στο κέντρο κόψαμε μια καρδιά από λευκή ζαχαρόπαστα.

Γράψαμε με κόκκινο βρώσιμο μαρκαδόρο το <Σ’αγαπάω> και τελειώσαμε 

με ένα μικρό ζαχαρωτό καρδούλα στο κάτω μέρος της ζαχαρόπαστας.

 

val1a

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23868
 
val1final-min
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.