VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Για την τούρτα:
1 ¾ του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν –πάουντερ Αλλατίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 του φλιτζανιού λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/4 του φλιτζανιού βραστό νερό 


Για την επικάλυψη
114 γρ. βούτυρο
2/3 του φλιτζανιού κακάο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 του φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C και βουτυρώστε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν- πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε το βραστό νερό και ανακατέψτε καλά το μείγμα σας.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας, χύστε το μέσα στη φόρμα σας και ψήστε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμη η τούρτα σας αφήστε την να κρυώσει καλά πριν την αφαιρέσετε από την φόρμα. 


Για την επικάλυψη: 


Λιώστε το βούτυρο, στη συνέχεια, ανακατέψτε το μαζί με το κακάο σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα εναλλάξ, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μείγμα σας έχει μια συνοχή. Στη συνέχεια προσθέστε, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Για να δώσετε μορφή στο κέικ σας:
Κόψτε το κέικ σε 2 ίσα κομμάτια, πάρτε το ένα και απλώστε πάνω του αρκετή ποσότητα από την επικάλυψη σας στη συνέχεια πάρτε το δεύτερο παντεσπάνι σας τοποθετήστε το πάνω από το άλλο και ρίξτε από πάνω του όλη την επικάλυψη και απλώστε την σε όλο το κέικ μέχρι να καλυφθεί. 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1101852359827191/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *