DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

 Φτιάχνουμε πανεύκολα,  γρήγορα και με λίγα υλικά μια υπέροχη, αφράτη, ελαφριά  τούρτα καραμέλα-σοκολάτα!

Υλικά

1 συσκευασία παντεσπάνι βανίλια MINOS FOODS    

λίγο γάλα και λίγο κονιάκ για τις βάσεις

I   κρέμα γάλακτος  500 ml

1 κονσέρβα έτοιμο καραμελωμένο γάλα  397gr

80 gr. κομμένα καρύδια

Για τη επικάλυψη: 

100 ml εβαπορέ light

125 gr κουβερτούρα

τρούφα γάλακτος VIAPMENTEL για το γαρνίρισμα     

 

 

 

 

Διαδικασία: 

Στο μπολ του mixer χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.  Προσθέτουμε σταδιακά το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.  Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ένα  παντεσπάνι βανίλια MINOS FOODS

Σ’ενα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο φρέσκο γάλα και λίγο κονιάκ και με ένα πινελάκι αλείφουμε  το παντεσπάνι.

Αδειάζουμε το μισό μίγμα πάνω στο παντεσπάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Το αλείφουμε γάλα και κονιάκ και  προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε και τα πλαϊνά.

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα μας.

Απλώνουμε με μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.

Tέλος γαρνίρουμε  με την τρούφα .

Ετοιμη για σερβίρισμα  για να την απολαύσετε  αμέσως ! Αλλά και την  επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη!.

Εύκολη, γρήγορη,  απίθανα αφράτη και γευστική! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

 

Σημείωση1: Aν δεν θέλετε την σοκολατένια επικάλυψη (με το εβαπορέ και την κουβερτούρα, μπορείτε να την παραλείψετε και να γαρνίρετε μόνο με την τρούφα )

Σημείωση 2: Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας καραμελωμένο γάλα, διαβάστε παρακάτω:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  κλειστό το ζαχαρούχο γάλα αφού του έχουμε αφαιρέσει το  χάρτινο περιτύλιγμα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό , φροντίζοντας να καλύπτει την κονσέρβα και βράζουμε  με σκεπασμένο καπάκι σε μέτρια φωτιά για 2,5  ώρες από την στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει . Κατά την διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε κατά διαστήματα την στάθμη του νερού και συμπληρώνουμε νερό όταν χρειάζεται.  Επίσης φροντίζουμε να διατηρείται η κονσέρβα σε όρθια θέση.  (Προτείνω , αν θέλετε  να βράσετε 2, η 3 κονσέρβες και να τις φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μελλοντική χρήση.)

Μετά από 2,5 περίπου  ώρες , αφαιρούμε τις κονσέρβες από την κατσαρόλα,  τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε κλειστές , μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Προσοχή γιατί αν δεν έχει κρυώσει τελείως η κονσέρβα  και την ανοίξετε μπορεί να πεταχτεί το καυτό γάλα και να καείτε.

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.