Τούρτα Σοκολάτα, από το neanikon.gr!
Με την υπερδύναμη της χορτοφαγικής ωμοφαγίας !!
Πριν λίγες μέρες, σε ένα πανέμορφο μπακάλικο στην Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα, είχα την τύχη να βρω άθερμο βιολογικό πετιμέζι. Το άθερμο διαφέρει από το κοινό διότι έχει συμπυκνωθεί σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία, διατηρώντας έτσι περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το αγαπημένο μας σταφύλι.
Εμείς έχοντας αυτό το πολύτιμο σιρόπι, φυσικά δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό από ένα ωμοφαγικό γλύκισμα. Και τι καλύτερο από μία τούρτα σοκολάτας !! Την υλοποίησα δύο φορές, αλλά από την πρώτη η γεύση με ενθουσίασε, προχώρησα σε δεύτερη προσπάθεια μόνο για τις progress photos και κυρίως για να την απολαύσω ξανά
Τα υλικά μας για την βάση:
200 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα
100 γρ ψίχα καρυδιών
50 ml άθερμο πετιμέζι
1/2 κουταλάκι του γλυκό κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
και για την σοκολατένια κρέμα:
200 γρ αμύγδαλα
200 ml άθερμο πετιμέζι
60 ml νερό
1 κουταλιά ωμό κακάο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2 κουταλιές ακατέργαστο ωμό βούτυρο κακάο *
τσέρκι διαμέτρου 16 εκ
λίγα ακόμα δαμάσκηνα και αμύγδαλα για τη διακόσμηση
Ξεκινάμε με τη βάση σπάζοντας τα καρύδια που χρειαζόμαστε. Μόλις συγκεντρώσουμε την απαραίτητη ποσότητα μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί με χοντροκομμένη πάστα. Τοποθετούμε το τσέρκι στην πιατέλα που θα σερβιριστεί το γλυκό, προστατεύουμε τα τοιχώματα με μία λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Και πάμε στην κρέμα. Ετοιμάζουμε τα αμύγδαλα, τα περνάμε για λίγο στον επεξεργαστή τροφών και τα αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Ραντίζουμε με το πετιμέζι και το νερό και αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες ώστε τα αμύγδαλα να απορροφήσουν την υγρασία και να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα. Προς το τέλος προσθέτουμε το κακάο, το χαρουπάλευρο και το βούτυρο κακάο. Ολοκληρώνουμε απλώνοντας την κρέμα μας πάνω από την βάση.
Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και απολαμβάνουμε το πιο θρεπτικό σοκολατένιο γλυκάκι !!!
* Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε το βούτυρο κακάο αρκεί να μειώσουμε λίγο το νερό στην κρέμα μας. Η γεύση ελάχιστα θα επηρεαστεί, η αφράτη υφή όμως θα αλλοιωθεί αισθητά. Βέβαια να πούμε πως το ωμό βούτυρο κακάο αν και ακριβό, είναι ένα υπέροχο φυσικό υλικό που μας χαρίζει το κακαόδεντρο.
Σας εύχομαι έναν υπέροχο Μάρτη !!!
http://www.neanikon.gr/rawchocolatetart/
Αφήστε μια απάντηση