Τούρτα σοκολάτα με παγωτό, από τις Γλυκές Αλχημείες και τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
– 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο VALRHONA
– 400 γρ. βούτυρο LURPAK
– 300 γρ. ζάχαρη καστανή
– 400 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
– 10 αυγά
– 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
– παγωτό SCANDAL Chocolate Cake by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ
– 200 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΤΑ
Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια μιας χρήσεως αλουμινένια ή χάρτινα διαμέτρου 20 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια τους. Γεμίζουμε τον ένα δίσκο με μπάλες από παγωτό. Καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με τον τρίτο δίσκο. Διατηρούμε στην κατάψυξη.
Για τη γκανάζ σοκολάτας ανακατεύουμε ίση ποσότητα ζεστής κρέμας γάλακτος και σοκολάτας. Περιχύνουμε το γλυκό.

Δείτε το Video: https://youtu.be/4biGdvZieDg

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=7398

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *