Τούρτα σοκολάτας με πουράκια από το sidagi.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 10 – 12 κομμάτια

Για την τούρτα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Πραλίνα φουντουκιού για την επικάλυψη

Για την διακόσμηση
1 κουτί πουράκια σοκολάτας δίχρωμα
Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας

 

 

Εκτέλεση

Για την τούρτα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά.
Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

Καλύπτουμε με έτοιμη  η σπιτική πραλίνα φουντουκιού (Βλ. συνταγή στο τέλος)

Διακοσμούμε ολόγυρα το κέικ με τα πουράκια σοκολάτας το ένα δίπλά στο άλλο. Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα, αφήνετε να κρυώσει η τούρτα για 1 ώρα πριν σερβίρετε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

 

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαραγαρίνη



Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί για να λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο.

Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μείγμα με το τριμμένο φουντούκι.Αφού βάλουμε το φουντούκι συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.
Το συντηρούμε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο.




Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

 

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/spitiki-pralina-fountoukiou

 

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/tourta-sokolatas-me-pourakia

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *