Creta Carob

 

 

Υλικά συνταγής

  • 4 σοκολάτες κουβερτούρες (500 γρ. σύνολο), ψιλοκομμένες

  • 120 ml γάλα φρέσκο πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 5 maxi σοκοφρέτες ή 5 γκοφρέτες κανονικές με επικάλυψη σοκολάτας

  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

  • κακάο σκόνη ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το σκεύος με τη κουβερτούρα, το νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν καλά. Αποσύρετε τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί, ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

  2. Σε ένα μπολ σπάτε τις σοκοφρέτες και τις αναμειγνύετε με 4-5 κ.σ. από το μείγμα σοκολάτας- γάλακτος. Παίρνετε ένα τσέρκι 24-26 εκ., το τοποθετείτε σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα, ρίχνετε μέσα τις σοκοφρέτες και τις στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση. Τις αφήνετε για λίγο στην άκρη να σταθεροποιηθούν.

  3. Βάζετε σε ένα μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Ενσωματώνετε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις.

  4. Μόλις ομογενοποιηθούν καλά απλώνετε το αφράτο μείγμα πάνω από τις γκοφρέτες και με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι σχηματίζετε κυματοειδείς γραμμές στην επιφάνεια της κρέμας. Βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες πριν τη κόψετε. Τη σερβίρετε ως έχει ή, προαιρετικά, τη πασπαλίζετε με σκόνη κακάο ή τρούφα σοκολάτας.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/toyrta-sokolatas-me-sokofretes-me-4-ylika/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *