Τούρτα σοκολατένια από την Luise και το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια τούρτα όλο σοκολάτα! Με σοκολατένιο παντεσπάνι, σοκολατένια γέμιση και καλυμμένη με γκανάζ σοκολάτας. Μια τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας! Από το radicio.com. 
5.0 αστέρια από 8 άτομα 

Προετοιμασία: 60 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά 
Συνταγή για: 12 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 578 θερμίδες | Λιπαρά: 35 γρ.



Υλικά συνταγής για το κέικ: 
Αλεύρι1 1/2 κούπα και λίγο επιπλέον για τα ταψιά 
Ζάχαρη1 1/2 κούπα 
Βούτυρο110 γρ. (πρέπει να είναι μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) και λίγο επιπλέον για τα ταψιά 
Σκόνη κακάο1/3 κούπας 
Σόδα1 κουταλάκι τσαγιού 
Μπέικιν πάουντερ1/3 κουταλάκι τσαγιού 
Λιωμένη σκούρα σοκολάτα70 γρ. 
Αυγά2 μεγάλα 
Καυτό νερό1/2 κούπα 
Ξινόγαλο1/2 κούπα 
Υλικά συνταγής για τη γέμιση: 
Κρέμα γάλακτος500 ml (όσο πιο παχιά βρήτε, τόσο το καλύτερο) 
Άχνη ζάχαρη1/2 κούπα 
Σκόνη κακάο3 κουταλιές σούπας 
Λικέρ καφέ1 κουταλιά σούπας (ή 2 βανιλίνες) 
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη: 
Κρέμα γάλακτος200 ml 
Σκούρα σοκολάτα200 γρ. 
Σιρόπι γλυκόζης1 κουταλιά σούπας 
Τρούφα σοκολάταςλίγη για πασπάλισμα (προαιρετική) 

Οδηγίες: 
Για το κέικ:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε (ή στρώνετε με λαδόχαρτο) 2 ταψιά των 24 εκ. (μπορείτε το ψήσετε σε ένα ταωί των 24 εκ. και να το κόψετε σε 2 δίσκους, αλλά πρέπει να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος περίπου 10 – 15 λεπτά)
2. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, τη μπέικιν και το μαλακό βούτυρο. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να αναμειχθούν για 1 – 2 λεπτά.
3. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Ξαναχτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
4. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, προσθέτετε το καυτό νερό. Όταν αναμιχθεί προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και τέλος το ξινόγαλο. Σταματάτε και περνάτε με σπάτουλα τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ. Ξαναχτυπάτε σε μέτρια ταχύητα για 2 περίπου λεπτά.
5. Μοιράζετε την ζύμη στα 2 ταψιά που ετοιμάσατε και ψήνετε τη ζύμη για 30 περίπου λεπτά (αν ψήσετε σε ένα τα ψί πρέπει να αυξήσετε το χρόνο στα 40 – 45 λεπτά).
6. Βγάζετε από το φούρνο και όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία, βγάζετε τα κέικ από τα ταψιά και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση:
1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ (φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ κρύα) και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να σφίξει και να στέκεται. Προσοχή μην την παραχτυπήσετε γιατί μπορεί να κόψει.
2. Απλώνετε τα 2/3 πάνω στον ένα δίσκο του κέικ και απλώνετε καλά. Με προσοχή βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο. Με την γέμιση που έμεινε, καλύπτετε από πάνω και ολόγυρα την τούρτα. Την βάζετε στο ψυγείο για λίγο, να σφίξει καλά.
Για τη γκανάζ:
1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει καλά (προσοχή να μην βρασει). Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το σιρόπι γλυκόζης. Ανακατεύετε να ανμιχθεί και η γλυκόζη.
2. Για ένα πολύ ομοιόμορφο αποτέλεσμα, καλό είναι να περιχύσετε την τούρτα με την γκανάζ, ενώ είναι πάνω σε σχάρα. Έτσι η παραπανίσια γκανάζ θα στραγγίσει κάτω (φροντίστε από κάτω να έχετε τοποθετήσει ένα μεγάλο ταψί για να μην λερώσετε τον πάγκο). Όταν στραγγίσει μεταφέρετε την τούρτα σε πιτέλα με προσοχή και με την ειδική σπάτουλα για κέικ. Μπορείτε να την περιχύσετε σε πιατέλα, αλλά σε αυτή την περίπτωση η παραπανίσια γκανάζ θα μαζευτεί ολόγυρα στην τούρτα. Πασπαλίζετε αν θέλετε με τρούφα σοκολάτας.
3. Σκεπάζετε την τούρτα και την φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.

Μαγειρεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014 από την Luise.

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *