Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ …http://koykoycook.gr/?p=5430

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

300 γρ ζάχαρη

300 γρ νερό

1 μικρό πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

100 γρ  καλό κονιάκ

Βάλτε τα πρώτα 4 υλικά σε κατσαρολάκι να βράσουν όλα μαζί για 15-20 λεπτά.

Τραβήξτε από την φωτιά και  προσθέστε το κονιάκ..   Αφήστε να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΓΙΕ

110 γρ ζάχαρη

25 γρ νερό

25 γρ γλυκόζη

125 γρ ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

25 γρ ζάχαρη

1 βανιλέτα  Alsa

Θερμόμετρο Καραμέλας

Βάλτε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά

ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να λιώσουν τα υλικά..

Μόλις η καραμέλα σας φτάσει στους 110 βαθμούς αρχίστε να χτυπάτε στο μίξερ σας

τα ασπράδια  μέχρι να γίνουν αφρός..

Προσθέστε σταδιακά τα 50 γρ ζάχαρη και το άρωμα. Συνεχίστε το χτύπημα.

Μόλις το καραμελόμετρο φτάσει στους 145 βαθμούς τραβήξτε την καραμέλα από την φωτιά και αρχίστε να την ρίχνετε στην μαρέγκα σας (μίξερ στην γρήγορη ταχύτητα) λίγη λίγη (σαν κορδόνι) μέχρι να απορροφηθεί όλη η καραμέλα και να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΕΡΑΝΟ

170 γρ κιγιέ

40 γρ κρέμα γάλακτος(όχι χτυπημένη)

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

180 γρ κουβερτουρα λιωμένη σε μπαίν μαρί (χλιαρή)

400 γρ ζωική κρέμα γάλακτος χτυπημένη (σφικτή σαν σαντιγύ)

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ τα 3 πρώτα υλικά και ανακατέψτε με ένα σύρμα.

Προσθεστε την λιωμένη σοκολάτα (να είναι χλιαρή όχι ζεστή).

Ανακατέψτε καλά με σύρμα ..

Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με σύρμα

μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

ΤΕΛΙΚO ΣΤΑΔΙΟ

Σιροπιάστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε μια δόση κρέμα Σεράνο.

Κάντε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι.

Σιροπιάστε και το τρίτο.

Καλύψτε όλη σας την τούρτα με ένα λεπτό στρώμα κρέμας Σεράνο και βάλτε την

στην κατάψυξη για 2 ώρες ..

Φτιάξτε την Γκανάς Σοκολάτας ..

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 γεμάτη κουταλιά τής σούπας βούτυρο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γλυκόζη ( η μέλι αν θέλετε)

250 γρ κουβερτούρα 65-70% κακάο

Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά να ζεσταθούν ( χωρίς να βράσουν) σε χαμηλή φωτιά..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η γλυκόζη.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα.

Αφήστε για 5 λεπτά στην άκρη και μετά ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζα.

Βγάλτε την τούρτα σας από το ψυγείο και περιχύστε την με την γκανάς( χλιαρή).

Στολίστε την όπως θέλετε …

Enjoy!! Θα σας μείνει αξέχαστη..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26784
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *