Υλικά Συνταγής
Για το Παντεσπάνι
Στερεά υλικά
- 1 φλ. κακάο
- 1-3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1-3/4 φλ. ζάχαρη
- 1-3/4 κ.γ. baking powder
- 1-3/4 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1-3/4 φλ. τρούφα σοκολάτας
Υγρά υλικά
- 2 μεγάλα αυγά θερμ. δωμ.
- 3/4 φλ. γάλα φρέσκο θερμ. δωμ.
- 3/4 φλ. ηλιέλαιο
- 3/4 φλ. βραστό νερό
Για τη Γέμιση κι Επικάλυψη Σοκολάτας
- 5 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1-1/2 φλ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 φλ. νουτέλα ή μερέντα
- 300 γραμ σοκολάτα 60% λιωμένη και κρύα
- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό ή τυρί κρέμα θερμ. δωμ.
- λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 3 ταψάκια με διάμετρο 22 εκατοστών.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα υγρά υλικά με την εξής σειρά: αυγά, γάλα, ηλιέλαιο, χτυπώντας το μείγμα με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα για 2´.
Τέλος, προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε με το μίξερ ή με σύρμα για μερικά δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τρούφα σοκολάτας (κρατάμε την υπόλοιπη για το γαρνίρισμα της τούρτας).
Ισομοιράζουμε στα ταψάκια και ψήνουμε για 25′, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Στα πρώτα 10′ θα πάρει δυο φορές τον όγκο του.
Το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν φουσκώσει καλά, ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού και πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε σωστά, μπήγοντας λάμα μαχαιριού ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Πρέπει να βγαίνει στεγνό από ζύμη. Αφήνουμε να σταθούν στις φόρμες για 10′ κι έπειτα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για τη γέμιση κι επικάλυψη
Λιωνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα, τη νουτέλα ή μερέντα, τη βανίλια, το αλάτι κι ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι ή τυρί κρέμα κι απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να γίνει λεία η επικάλυψη.
Μοντάρισμα τούρτας
Βάζουμε λίγη κρέμα στο κέντρο τουρτιέρας. Τοποθετούμε εναλλάξ παντεσπάνι, κρέμα και τέλος, αλείφουμε ολόγυρα με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε ολόγυρα με τρούφα σοκολάτας.
Παγώνουμε στο ψυγείο για λίγο και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο.
Αφήστε μια απάντηση