DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Απολαυστική και εύκολη τούρτα για τους αγαπημένους σας!

 

Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι βανίλιας

4 μεγάλα αβγά 220 γρ. ζάχαρη 220 γρ. μαλακό βούτυρο 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ 1κ.γ. υγρή βανίλια 1 πρέζα αλάτι

 

Για την κρέμα πραλίνα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. άχνη ζάχαρη 125 γρ. κακάο 400 γρ. πραλίνα 1 κ.γ. υγρή βανίλια 1 πρέζα αλάτι 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή 170°C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.
Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο .
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους .
Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα Nutella κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.
Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ, χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή η σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-Nutella

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.