VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

ΓΙΑ ΤA ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :http://koykoycook.gr/?p=760

koykoycook.gr
You may use these HTML tags and attributes:

Θα χρειαστείτε 2 παντεσπάνια που θα τα κόψετε στην μέση.

Καλά είναι να τα κάνετε από την προηγούμενη μέρα..

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού  ζεστό νερό

3/4 φλιτζανιού  ζάχαρη λευκή

1 σφηνάκι κονιάκ

Βράστε σε μικρο κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη μαζί

για 10 λεπτά. Προσθέστε το κονιάκ.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

3 φάκελοι Γκαρνί σοκολάτας

μισό κουτί ζαχαρούχο

2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο κοσκινισμένο

1,3/4 φλιτζάνι γάλα

Βάλτε το γάλα στο μίξερ και ρίξτε μέσα τα γκαρνί..

Χτυπήστε στην μεσαία ταχύτητα και προσθέστε το ζαχαρούχο και το κακάο.

Χτυπήστε όλο το μείγμα για 4-5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

3 Φάκελοι Γκαρνί Βανίλιας

μισό κουτί ζαχαρούχο

100 γρ πολτό φράουλας φρέσκο η σε κονσέρβα

(αν δεν βρείτε πολτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καλή μαρμελάδα φράουλα)

1,3/4 φλιτζανιού γάλα

Βάλτε το γάλα στο μίξερ και ρίξτε μέσα τα γκαρνί..

Χτυπήστε στην μεσαία ταχύτητα και προσθέστε το ζαχαρούχο και τον πολτό φράουλας.

Χτυπήστε όλο το μείγμα για 4-5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

4 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

mini2

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι με ένα πινέλο και στρώστε μια δόση κρέμας φράουλας.

Συνεχίστε με μια στρώση σοκολάτας και τελειώστε το τρίτο στρώμα πάλι

με κρέμα φράουλα.

Ποτίστε και το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω.

Καλύψτε όλη την τούρτα με την κρέμα επικάλυψης.

Γεμίστε ένα κορνέ (στενή μύτη με δόντια) με την υπόλοιπη

κρέμα επικάλυψης και κάντε <τριανταφυλλάκια > γύρω γύρω. 

 

mini1

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ-ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΝΙ

Θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα (μαύρη,κόκκινη,άσπρη,μπέζ) και ένα βρώσιμο μαρκαδόρο μαύρο χρώμα.

Φτιάξτε ολόκληρο το κεφάλι της Μίνι από μαύρη ζαχαρόπαστα.

Ένα σχέδιο από το διαδίκτυο θα σας βοηθήσει.

Συνεχίστε με το πρόσωπο της Μίνι από μπέζ ζαχαρόπαστα(χρώμα του δέρματος).

Σχεδιάστε τα μάτια , την μύτη και το στόμα με τον μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο.

Φτιάξτε την μύτη και το στόμα και κολλήστε τα στο πρόσωπο με λίγο νεράκι.

Φτιάξτε τα μάτια από άσπρη ζαχαροπάστα και τις κόρες των ματιών από μαύρη.

Σχεδιάστε τα βλέφαρα.

Φτιάξτε τον φιόγκο για τα μαλλιά  και στολίστε τον με άσπρα πουά.

Για να σταθεί ο φιόγκος βάλτε μέσα μικρά ρολάκια από χαρτί.

Αφαιρέστε τα προσεκτικά μόλις σφίξει η ζαχαρόπαστα.

Βάλτε το πρόσωπο της Μίνι στο κέντρο της τούρτας σας.

Κολλήστε τον φιόγκο λίγο πάνω από το πρόσωπο της ..

Με 2 ειδών μικρά στρογγυλά κουπάτ κόψτε μικρά <πουά> και

βάλτε τα γύρω γύρω από το κεφάλι της Μίνι.

Βάλτε την στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την παρουσιάσετε.

Χρόνια πολλά!!!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=24329
 
 
 
 
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.