Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Καιρό σκεφτόμουν να φτιάξω μια τούρτα με χαλβά! Αποφάσισα να αντικαταστήσω το παντεσπάνι με σιμιγδαλένιο χαλβά και να παίξω με μια πολύ δροσερή κρέμα πορτοκαλιού που βασίζεται σε φρέσκο χυμό! Εγώ έστησα την τούρτα με τσέρκι αλλά εσύ μπορείς απλά να τη φτιάξεις σε πυρέξ σαν γλυκό ψυγείου. Από πάνω έφτιαξα μια γκανάζ σοκολάτας (με κουβερτούρα και γάλα αμυγδάλου) που όμως είναι προαιρετική αν δεν θες να βαρύνεις πολύ την συνταγή.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το Χαλβά
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4φλυτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 φλυτζανιού κουκουνάρια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
Για την κρέμα Πορτοκάλι
1 λίτρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Για το Χαλβά
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
Για την κρέμα Πορτοκάλι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 750 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το βάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ και την ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό.
Μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα, όπως επίσης και κανέλα.
Για το στήσιμο της τούρτας
Στήνουμε το πρώτο επίπεδο με τη μισή ποσότητα από το χαλβά
Συνεχίζουμε με όλη την ποσότητα από την κρέμα πορτοκάλι
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τον χαλβά
Καλύπτουμε προαιρετικά με γκανάζ σοκολάτας.

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=vegan-halva-orange-cake

zest1

 

 

 

Vegan halva orange cake

 

It’s been quite a while that I ‘ve been thinking to make a cake with halva! I decided to replace the sponge cake with semolina halva and play with a very cool orange cream, based on fresh juice! I set the cake with a hoop but you can just make it in any pan. I decorated it with chocolate ganache (made with dark chocolate and almond milk) but this is optional in case you want a lighter version.

INGREDIENTS

 

For the Semolina Halva
Two teacups semolina coarse
1 cup olive oil
2 cups sugar
1/2 cup honey
5 cups water
1 / 4 cup coarse walnuts
1/4 cup pine nuts
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon ground cloves
For the Orange Cream
1 liter of fresh orange juice
50g. sugar
70 gr. cornflour

 
INSTRUCTIONS

 

For the Semolina Halva
Boil water, sugar, honey, and spices for 2-3 minutes.
Put the oil in a wide pot to heat up.
Pour in the semolina slowly, stirring with a wooden spoon.
Add the walnuts and pine nuts and keep stirring carefully.
When the semolina get a dark, golden color pull the pot out of the fire.
Add the syrup and then keep cooking again until absorbed.
30 minutes later put the halva into a cake tin for at least two hours.
For the Orange Cream
Pour 750 grams of orange juice in a pan and let it heat up.
Mix the cornflour and sugar with the remaining juice.
When the juice starts to boil add the cornflour mix and stir until the cream thickens.
You may add orange zest for more flavor, as well as cinnamon.
To Assemble the cake
First cover your pan with a layer of halva
Get the second layer with the orange creme
Cover it with the 3rd layer of halva
You may add a thin layer of chocolate to make it even more intriguing!

 

http://coolartisan.net/?recipe-post=vegan-halva-orange-cake

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *