Χριστουγεννιάτικη black forest σοκολάτα, από τη αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :

http://koykoycook.gr/?p=5430

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα ..

Κόψτε το σε 3 λεπτές βάσεις την μέρα που θα στήσετε την τούρτα.

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

black1

 

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

5 κουτιά μόρφατ βανίλια

4 κουταλάκια ζάχαρη άχνη

2 σοκολάτες πραλίνα  των 170 γρ

4 κουταλάκια άγλυκο κακάο σκόνη

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε τις Μόρφατ και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

Βρέχουμε ελαφρά και το τρίτο παντεσπάνι.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε 

την γκανάς μαύρης  σοκολάτας.

Την υπόλοιπη κρέμα που θα μας περισσέψει την χτυπάμε ξανά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

με τις σοκολάτες πραλίνα (που έχουμε λιώσει σε μπαίν μαρί)

μαζί με το κακάο για καλύψουμε την τούρτα γύρω γύρω

και για να την διακοσμήσουμε.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

125 γρ κουβερτούρα Παυλίδη

125 γρ κρέμα γάλακτος 35%

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και φέρτε την σε βρασμό.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτουρα.

Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει 

η σοκολάτα .

Αφήστε να κρυώσει και περιχύστε την τούρτα σας..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

1 ζαχαρωτό πιγκουίνος

1 ζαχαρωτή καρδιά

2 άσπρες χιονονιφάδες από ζαχαρόπαστα

2 πράσινα φύλλα γκύ από ζαχαρόπαστα

3 μικρά κόκκινα μπαλάκια από ζαχαρόπαστα για το γκύ

Περιχύστε με την γκανάς την τούρτα από πάνω.

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η γκανάς.

Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με την σοκολατένια κρέμα..

Κάντε μικρές ροζέτες με ψιλό κορνέ..

Διακοσμήστε από πάνω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

Γράψτε τα χρόνια πολλά για τους αγαπημένους που γιορτάζουν.

Βάλτε τα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά..

Κάντε την δική σας  διακόσμηση .. Η φαντασία δεν έχει όρια..

 

Χρόνια πολλά!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23271
 
 
 
black2
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *