Latest Posts

Bolero-Biodiet
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα γίνεται; Δεν γίνεται! Εκτός από μία καλή συνταγή, καλό θα είναι να γνωρίζουμε την ιστορία τους αλλά και πώς έφτασαν να ονομάζονται μελομακάρονα αυτά τα γλυκά και μελωμένα σύμβολα των Χριστουγέννων! Η λέξη μελομακάρονο, έχει ετυμολογικά αρχαιοελληνική προέλευση. Στα λεξικά αναφέρεται ότι η λέξη «μακαρόνι» παράγεται από τη μεσαιωνική ελληνική λέξη...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ (24 τεμ )

12 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(250 γρ) 1,1/2 φλιτζανιού ζάχαρη(360 γρ) 4 μεγάλα αυγά 8 βανίλιες η ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας(2ml) 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις η αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(480 γρ) (αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μην βάλετε μπαίκιν) 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ μισό κουταλάκι αλάτι 1,1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος(350 ml) Χαρτάκια ψησίματος για κάπκεικς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 τεμ )

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160-170 c. Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τις βανίλιες.. Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπαίκιν. Ρίξτε στο μίξερ  το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος. Βάλτε χαρτάκια ψησίματος μέσα στις θήκες για κάπκεικς και γεμίστε τα κατά τα 3/4 .. Ψήστε περίπου για 18-20 λεπτά.. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά προτού τα διακοσμήσετε.  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ...

Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Αυτή η συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Αποξηραμένα Φρούτα είναι πολύ εύκολη και κατάλληλη για τις μέρες των εορτών. Αν αγαπάτε τα αποξηραμένα φρούτα, αρκεί να επιλέξετε τα αγαπημένα σας και να φτιάξετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο κέικ. Θυμάμαι από μικρό παιδί να κρατάμε συνταγές για Χριστουγεννιάτικα κέικ από περιοδικά και βιβλία και να δοκιμάζουμε κάθε...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Δεν θα υποκριθώ ότι είναι ένα λάιτ πρωινό, αλλά μπορεί να κάνει χαμό και να δώσει μεγάλη χαρά στο πρωινό κυριακάτικο τραπέζι σας. Μιλάμε για αβγοφέτες κομμένες από κρουασάν ή τσουρεκάκια γεμισμένα με πραλίνα που θα αγοράσετε έτοιμα και θα ψήσετε στο φούρνο μαζί με κάποιο μίγμα από αβγά και γάλα. Αν θέλετε να αποφύγετε...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Στα χωρια της Ηπείρου την παραμονη των Χριστουγεννων έφτιαχναν τα "Σπάργανα" (τηγανίτες), τα οποία συμβόλιζαν τα σπάργανα του Χριστού στη Φάτνη. Μόλις άναβε η φωτιά στο τζάκι .....έριχναν κλαδιά απο καρποφόρα δέντρα (κερασιά...αχλαδιά...συκιά....αμπέλι...κ.α.) τα οποία είχαν μαζέψει τα παιδιά....για να ναι καρποφόρα η χρονιά.....!!! Τα...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Υλικά:
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
  https://youtu.be/WPWPz2lZ6dY       Βούτυρο ή μαργαρίνη; Ένα ερώτημα που έχει προβληματίσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Στο παρελθόν, μετά τις συστάσεις ερευνητών και διατροφολόγων, πολλοί άνθρωποι απέβαλλαν...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Τις γιορτές, που όλοι προσφέρουμε γλυκά, η κίνηση μετράει ακόμη περισσότερο αν το γλυκό έχει ετοιμαστεί από εκείνον που το προσφέρει. Σε αυτό το βίντεο η Madame Ginger ετοιμάζει με ​Nestlé Dessert κακάο & κουβερτούρα, λαχταριστές καριόκες, που υπόσχονται να αφήσουν την πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη ανάμνηση σε εκείνους που θα τις απολαύσουν. Καλή επιτυχία, και καλές...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet
Ένα κλασικό αφράτο κέικ με βερίκοκα και πορτοκαλένιο άρωμα που θυμίζει τι άλλο Χριστούγεννα!!
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας Εύκολο
Κόστος:12€,
Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο...
Περισσότερα
Bolero-Biodiet

Τιραμισού λεμόνι! Μα γίνεται; Αφού όλοι γνωρίζουμε το γλυκό αυτό με τα σαβαγιάρ ,  τη χαρακτηριστική “τυρένια” κρέμα και το ποτό Tia Maria να χαρίζει απλόχερα το άρωμα του καφέ σε κάθε μπουκιά…Εεε λοιπόν να που γίνεται: η τυρένια κρέμα παραμένει και μάλιστα εμπλουτίζεται με πλούσια lemon curd και το ποτό που θα αρωματίσει...

Περισσότερα