Αυθεντικό Banoffee Αγγλίας από το mama 365.gr και το queen.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
80 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. χυμό μπανάνας
3 μπανάνες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Σιγοβράζετε για τέσσερις ώρες φροντίζοντας τα κουτιά να είναι συνεχώς καλυμμένα με νερό.

Σπάτε τα μπισκότα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος φτιάχνοντας έτσι μια ομοιόμορφη βάση.

Ψήνετε για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και μετά βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για να κρυώσει. Όταν περάσουν οι τέσσερις ώρες βγάζετε τα κουτιά από την κατσαρόλα και στρώνετε το ζαχαρούχο γάλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια καλύψτε το με τις μπανάνες τις οποίες έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και απλώστε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες. Ξαναβάλτε το σκεύος στο ψυγείο για μία ώρα, πασπαλίστε με τη σκόνη σοκολάτας και σερβίρετε.

Συνταγή: queen.gr

 

http://www.mama365.gr/15150/5-yperohes-syntages-gia-glyka-apta-xena.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *