ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5-6 μεγάλα σφικτά αχλάδια
ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα( μοσχοκάρφια)
Νερό μέχρι να σκεπαστούν τα αχλάδια
Καθαρίστε τα αχλάδια και βάλτε τα μέσα σε μια κατσαρόλα Ρίξτε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το μέλι και τα γαρύφαλλα. Συμπληρώστε με νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φρούτα. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν ( να καρφώνονται με ένα πιρούνι) αλλά όχι να διαλύονται .. Βγάλτε τα και βάλτε τα στραγγίσουν. Σερβίρετε τα αχλάδια σας σκέτα ή.. Κόψτε ελαφρά το κάτω μέρος των αχλαδιών (μικρό κομματάκι) για να μπορέσουν να στέκονται όρθια. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλιτζανιού φυτική κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Προσθέστε 100 γρ κουβερτούρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.. Αφού λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθουν τα υλικά αφήστε την γκανάς να κρυώσει .. Με ένα κουτάλι ρίξτε την σοκολάτα απαλά,ξεκινώντας από την κορυφή των φρούτων έτσι ώστε να αγκαλιάσει τα αχλάδια αλλά χωρίς να τα <πνίξει> .
Ένα καταπληκτικό επιδόρπιο για όλες τις περιστάσεις .
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…. ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *