• Μερίδες: 4

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 8 μπάλες παγωτό βανίλια ή γεύση της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. καρυδόψιχα ή αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • σαντιγί και κερασάκια για τη διακόσμηση
  • μπισκότα (προαιρετικά) για τη διακόσμηση
  • σάλτσα βουτύρου ή σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Βάζετε από μία μπανάνα σε μακρόστενο πιάτο και σερβίρετε από πάνω μπάλες παγωτό. Προσθέτετε τη σάλτσα ή το σιρόπι σοκολάτας από πάνω και γαρνίρετε με σαντιγί, κερασάκια ι καρύδια ή αμύγδαλα και μπισκότα (προαιρετικά). Σερβίρετε αμέσως.

  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βουτύρου ως εξής: Ανακατεύετε την ξανθή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε ώσπου να πάρει βράση το μείγμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, και σιγοβράζετε για 3΄. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *