Μπανανόψωμο με σοκολάτα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!

ΧΡΟΝΟΣ:
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 καρβέλια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

 Υλικά

  • 1 φλ. πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες με ένα πιρούνι (περίπου 2 μπανάνες)
  • 1 φλ. (250 ml) ξινόκρεμα
  • 2 φλ. (300 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 φλ. (360 g) καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. λάδι κανόλας
  • 85 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη (περίπου 1/2 φλ.)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στη μεσαία θέση.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 25Χ10 εκ. και τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπανάνα με τη ξινόκρεμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο έχει τριπλασιαστεί.

Προσθέτουμε το λάδι κανόλας, ρίχνουμε εναλλάξ τα στεραιά υλικά -μείγμα αλευριού και το μείγμα μπανάνας, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και αναμειγνύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες μας.

Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/876/Mpananopsomo-me-sokolata

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *