Μπανόφι με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη, την NESTLÉ και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας
45′

Χρόνος ψησίματος
210′

Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολη

Μερίδες
Για 10-12 άτομα
Για τη βάση:

  • 1 κουτί (250γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ψιλοκομμένη

Για τη γέμιση:

  • 2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ψιλοκομμένη

Για τη σαντιγί:

  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
Για το στήσιμο:
  •  4 μπανάνες
  •  1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  •  τριμμένη κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERT Γάλακτος

 

  1. Ετοιμάστε το dulce de leche. Βράστε το ζαχαρούχο γάλα (όλη την κονσέρβα) σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες και ελέγχετε συνεχώς να μη πέσει η στάθμη του νερού.
  2. Χτυπήστε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμο, ρίξτε μέσα το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα.
  4. Όταν το μίγμα πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα 50γρ. κουβερτούρας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και εκτός φωτιάς, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να πάει παντού.
  5. Στρώστε το μίγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26 εκ. διάμετρος). Είναι απαραίτητο να κάνετε χείλος γύρω – γύρω. Στη συνέχεια, βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
  6. Αδειάστε σε ένα τηγάνι μέσα τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πια θα έχουν πάρει ωραία καραμελένια γεύση και χρώμα. Ρίξτε και τα 100γρ. κουβερτούρα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  7. Βγάλτε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίξτε το μίγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και βάλτε το ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
  8. Λίγο πριν σερβίρετε, ετοιμάστε τις μπανάνες κόβοντάς τες σε φέτες και ανακατεύοντάς τες με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  9. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  10. Βάλτε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό σας και από πάνω βάλτε τη σαντιγί.
Συμβουλή του Σεφ:

Σερβίρετε με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος!!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *