Banoffee Cheesecake, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό με γεύση κόλασης και εικόνα παραδείσου!

Μπισκότο, καραμέλα, φουντούκι, σοκολάτα, κρέμα τυριού, σως καραμέλας, μπανάνα!!!
Όλα μαζί σε ένα γλυκό! Νοικοκυρεμένα.. σε στρώσεις!

Όσοι το δοκίμασαν δεν πίστευαν ότι ήταν σπιτικό.
Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φαίνεται. Τολμήστε το και σίγουρα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.
Το μπισκότο, η καραμέλα και η σοκολάτα δημιουργούν μια ωραία βάση την οποία συνοδεύει η βελούδινη γλυκόξινη κρέμα τυριού! Από πάνω τους ρέει απαλά η σως καραμέλας και όλο το γλυκό απογειώνει η διακριτική γεύση και το άρωμα μπανάνας!

Οκ! Δεν περιγράφω άλλο. Ας μιλήσει το γλυκό!

Υλικά: (για 1 τούρτα 26 εκ.)

Για την βάση μπισκότου:

  • 500 γρμ. μπισκότα digestive
  • 250 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Για τα την κρέμα καραμέλα – φουντούκι: 

  • 450 γρμ. ζάχαρη άχνη
  • 250 ml νερό (1 φλ.)
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρμ. Φουντούκια χοντροκομμένα


Για την γκανάς σοκολάτα: 

  • 200 γρμ. μαύρη κουβερτούρα 
  • 200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κ.γλ. βούτυρο


Για την κρέμα τυριού (cheese cream): 

  • 500 γρμ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
  • 140 γρμ. ζάχαρη άχνη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. καυτό νερό
  • 4 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη


Για την σως καραμέλας: 

  • 200 γρμ. Ζάχαρη άχνη
  • ¾ φ. νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

 

Για διακόσμηση:

  • Φέτες μπανάνας βουτηγμένες στην σως καραμέλας
  • Ψιλοκομμένα φουντούκια-κουβερτούρα (περίπου 100 γρ. από το καθένα)
  • ή ότι άλλο θέλετε (π.χ. Ξύσμα λευκής και μαύρης σοκολάτας)

 

Εκτέλεση:

Για την βάση μπισκότου:


  1. Τρίβουμε καλά τα μπισκότα στο μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία αντικολλητική φόρμα με τσέρκι (26 εκ). 
    3. Απλώνουμε το μείγμα και στα τοιχώματα.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να γίνουν οι κρέμες. 




Για την κρέμα καραμέλα -φουντούκι: 

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή-μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Ανακατεύουμε σταδιακά (με μια μαρίζ καλύτερα) τα πλαϊνά για να μην καεί.




  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα.
  4. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου.
  6. Ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.  


  7. Ρίχνουμε την κρέμα καραμέλα πάνω στη βάση μπισκότου και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

  9. Για την γκανάζ σοκολάτας:
  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  2. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και απλώνουμε πάνω από την καραμέλα ομοιόμορφα.
  5. Την βάζουμε με μια ζελατίνη στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την κρέμα τυριού:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις πήξει ελαφρώς, προσθέστε και τη ζάχαρη. 2. Μόλις αρχίσει να πήζει, βάζουμε και την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο καυτό νερό, και ανακαεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε  5-6 λεπτά να κρυώσει, και προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας τυριού. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με την κρέμα.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα τυριού πάνω στη σοκολάτα, και στρώνουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει η κρέμα.





Για την σως καραμέλας:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή-μέτρια φωτιά, βάζουμε την ζάχαρη με το νερό  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Ανακατεύουμε σταδιακά (με μια μαρίζ καλύτερα) τα πλαϊνά για να μην καεί.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει ( περίπου 10-15 λεπτά). Μπορούμε να την απλώσουμε πάνω από το γλυκό μας. Άμα θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την παραπάτω διακόσμηση.

Για την διακόσμηση:

  1. Βουτάμε τις ροδέλες μπανάνας μέσα στην καραμέλα και τις απλώνουμε ομοιόμορφα γύρω-γύρω από το γλυκό. (άμα θέλουμε μπορούμε να τις βάλουμε και χωρίς να τις βουτήξουμε στην καραμέλα).
  2. Απλώνουμε στην μέση του γλυκού την σως καραμέλας ώστε να καλύψει όλο το γλυκό.


  1. Απλώνουμε ομοιόμορφα, γύρω-γύρω (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) το μείγμα ψιλοκομμένων φουντουκιών-σοκολάτας.
  2. Βάζουμε λίγο από το μείγμα στην μέση του γλυκού και διακοσμούμε με 2-3 φέτες μπανάνας και με φουντούκια.

 

 

Thats it!

 

Απολαμβάνουμε το έργο μας οπτικά και έπειτα γευστικά!


Tips*

  1. Μπορούμε να βάλουμε και ροδέλες μπανάνες και μέσα στο γλυκό, πάνω από την κρέμα καραμέλα-φουντουκιών. Απλώνουμε από πάνω την ζεστή γκανάζ  οποία θα λιώσει ελαφρώς τις μπανάνες δημιουργώντας μια ελαφριά στρώση μπανάνας. Μμμμ..!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

http://www.foodstates.gr/2014/04/banoffee-cheese-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *