Stevia pyure greece.
VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ION-STICKS

Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία,  ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.

 

Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
  • 230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά,  χτυπημένη σε σαντιγί
  • σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου. Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  4. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  5. Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/banofi-paneykolo-etoimo-se-30-l/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *