Banoffee pie (γλυκό ψυγείου μπανόφι), από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Banoffee ακαταμάχητο και γλυκό…πολύ γλυκό!!

Πρόκειται για το πασίγνωστο , αγγλικό γλύκισμα με τη μπισκοτένια βάση , την καραμελωμένη γέμιση και τις φρέσκες μπανάνες . Το όνομά του συνδυάζει τη λέξη toffee που είναι η καραμέλα βουτύρου και παρασκευάζεται από καραμελωμένη ζάχαρη ή μελάσσα και βούτυρο και τη λέξη μπανάνα , το φρούτο-θρύλος που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική περισσότερο από κάθε φρούτο . Ο συνδυασμός εκρηκτικός , η κάθε μπουκιά μια ατελείωτη απόλαυση και η κατασκευή του προκλητικά απλή . Εμείς θα το φτιάξουμε με το γνωστό και πολύ διαδεδομένο πλέον “κόλπο” με τα βρασμένα κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος και θα το τιμήσουμε με το παραπάνω!

Ας το δούμε :

banoffee1
Υλικά :

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive (225 γρ.)
130 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο για πιο γεμάτη γεύση)
50 γρ. φουντούκια

Για τη γέμιση :
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες

Για το γαρνίρισμα :
1 φάκελο σκόνη βανίλιας τύπου Garni για σαντιγύ + 200 γρ. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
1 χούφτα νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σιρόπι καραμέλας προαιρετικά


Εκτέλεση:


-Πρώτα-πρώτα ετοιμάζουμε το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα : Αφαιρούμε τις χάρτινες ετικέτες από τις συσκευασίες , τοποθετούμε τα κουτιά έτσι σφραγισμένα όπως είναι σε μια κατσαρόλα , τη γεμίζουμε νερό και την τοποθετούμε  στη φωτιά . Περιμένουμε να πάρει βράση , χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για τρεις ώρες . Δε θέλουμε να σταματήσει ο βρασμός καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά ούτε να εξατμιστεί το νερό . Αν συμβεί αυτό στην πορεία συμπληρώνουμε βραστό νερό . Όταν περάσει η ώρα αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν . Είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε . Καλό είναι να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα για την ευκολία μας . Επίσης μια καλή ιδέα είναι να βράσουμε παραπάνω τεμάχια καθώς διατηρούνται στο ντουλάπι για αρκετό καιρό , πανέτοιμα για μελλοντική χρήση.
-Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν λεπτό τρίμμα . Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και όταν λιώσει προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και φουντούκια . Ανακατεύουμε διαρκώς για 5 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μίγμα και το βούτυρο να έχει πάει παντού . Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο . Τοποθετούμε ένα τσέρκι στην πιατέλα μας (27 εκ.) ή χρησιμοποιούμε φόρμα με αποσπώμενη βάση και αδειάζουμε μέσα τα καβουρδισμένα μπισκότα. Τα πατάμε καλά με την παλάμη μας ή με την ανάποδη μιας κουτάλας και τοποθετούμε τη βάση  για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει . Ανοίγουμε τότε τα γάλατα και αδειάζουμε το περιεγχόμενό τους σε ένα μπωλ . Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μαλακώσει λίγο και να μπορούμε να το δουλέψουμε . Το μεταφέρουμε τότε στην πιατέλα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με την ανάποδη ενός κουταλιού . Κόβουμε τότε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε πάνω από την καραμέλα .
-Χτυπάμε το περιεγχόμενο του φακέλου (τύπου garni) με 200 γρ. φρέσκο γάλα στο μίξερ χειρός μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη και ελαφριά σαντιγύ . Την τοποθετούμε σε κορνέ και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε από πάνω με τις νιφάδες κουβερτούρας . 
Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει καλά ,αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι , κόβουμε σε κομμάτια , γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά) και σερβίρουμε . 
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Σημ. : -Αν θέλουμε πιο παχιά και δυνατή γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγύ χτυπώντας σε παγωμένο κάδο του μίξερ 300 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και  2-3 κ.σ. άχνη για 5 λεπτά περίπου . 
-Αν θέλουμε ακόμα , μπορούμε να αραδιάσουμε πρώτα τις μπανάνες  πάνω στη βάση με το τριμμένο μπισκότο και από πάνω να απλώσουμε την κρέμα καραμέλας . Θα γίνει πιο σταθερό το γλυκό! 
-Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά μας μοιράζοντάς τα σε μπωλάκια και να σερβίρουμε ατομικό γλυκό banoffee!

Δείτε  βήμα-βήμα την εκτέλεση με αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/glyka-psigeioy/1363-banoffee-pie-glyko-psygeioy-banofi

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *