Μπισκότα μόνο με δύο υλικά (!!!) ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το Healthy cooking!

Ναι, ναι…. Δύο υλικά! Και κανένα από αυτά δεν είναι ζάχαρη!

Δεν ξέρω καν εάν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνταγή καθώς απλά ανακατεύετε δύο υλικά προκειμένου να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό. Τόσο απλά!

_DSC9378

Χωρίς ενοχές, καθώς έχουν μονάχα 60 θερμίδες το καθένα. Χωρίς λακτόζη. Χωρίς γλουτένη (αν η βρώμη έχει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη»). Χωρίς ξηρούς καρπούς. Χωρίς ζάχαρη. Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans. Είναι δηλαδή ένα σνακ ή πρωινό κατάλληλο για τον καθένα! Εκτός από αυτούς που έχουν αλλεργία στη μπανάνα ή τη βρώμη…

_DSC9381_DSC9382

Επιπλέον μπορείτε να κάνετε και άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που σας αρέσουν! Δοκιμάστε να προσθέσετε: εκχύλισμα βανίλιας, σταγόνες κουβερτούρας, cocoa nibs, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένες σταφίδες ή κράνμπερι, ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, λιναρόσπορο, τριμμένη καρύδα, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

_DSC9388

Ελπίζω να σας αρέσουν. Εμείς τα λατρέψαμε! Ιδίως τώρα το καλοκαίρι ήταν πρακτικά για σνακ μέσα στο αυτοκίνητο :) Και επίσης είναι μία ωραία λύση όταν σας περισσεύουν μπανάνες και έχουν μαυρίσει (για άλλη μία φορα…). Πάντως όταν τα φτιάξετε παρακαλώ μοιραστείτε τον δικό σας συνδυασμό!

Μπισκοτα με δυο (!) υλικα
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Συνολικός Χρόνος
Μερίδες: 15
Συστατικά
  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • Πρόσθετα υλικά (εάν θέλετε) Εγώ βάζω (με το μάτι) μέλι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λιναρόσπορο και σταφίδες ή κράνμπερι
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε την μπανάνα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε. Προσθέστε και τα επιπλέον υλικά εάν χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε το μισό φλιτζάνι ώστε να μην έχετε πρόβλημα να “δέσουν” τα υλικά.
  3. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι της σούπας μοιράστε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Θέλετε περίπου 1 κ.σ. ποσότητα για το κάθε μπισκότο. Με βρεγμένα δάχτυλα πιέστε τη ζύμη για να γίνει επίπεδη. Όσο πιο επίπεδη, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
  4. Ψήστε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν της αρεσκείας σας.
  5. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Σημειώσεις
Οι θερμίδες είναι χωρίς τα πρόσθετα
Διατροφικές Πληροφορίες
Μέγεθος Μερίδας: 1 Θερμίδες: 60 Λιπαρά: 8 Υδατάνθρακες: 12,4 Σάκχαρα: 2,1 Φυτικές Ίνες: 1,7 Πρωτεΐνη: 1,4

 

http://stavroulacooking.com/2015/08/19/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *