Kέικ μπανάνας και σιρόπι καραμέλας, από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης!

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι σοκολάτα, λιωμένη
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν –πάουντερ Αλλατίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 μπανάνες
3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 σακουλάκι μαλακές καραμέλες βουτύρου
15 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
 


Εκτέλεση 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ο C, σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και αφήστε το στην άκρη.
Στον επεξεργαστή τροφίμων λιώστε τις μπανάνες, στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σας στο μίξερ και χτυπήστε το μαζί με τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη λιωμένη σοκολάτα και το αλάτι. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο, προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Τέλος, ρίξτε μέσα στο μείγμα σας τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα σας στη φόρμα του κέικ και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και αφαιρέστε το από τη φόρμα.
Όση ώρα περιμένετε να κρυώσει το κέικ, ρίξτε σε μια κατσαρόλα τις καραμέλες, το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και το αλάτι και λιώστε τις καραμέλες σε μπεν μαρι για λίγα λεπτά (μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες ανακατεύοντας συνεχώς). Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για 2 λεπτά και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από το κέικ σας. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/974941785851583/?type=1&theater

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *