Κέικ σοκολάτας με μπανάνα, από την NESTLÉ DESSERΤ και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 150γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
  • 4 αυγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι (+λίγο για το σκεύος)
  • 2 μπανάνες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί).
  3. Κόψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) σε κομμάτια, προσθέστε το στη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αδειάστε το μισό μίγμα σε στρογγυλή φόρμα (μεσαίας διάστασης 20εκ.) ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήστε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
  6. Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες, σχηματίστε μια στρώση στο γλυκό, προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και ψήστε για ακόμα 25 λεπτά.

 

Συμβουλή του Σεφ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνοντας το μισό μίγμα για 5 λεπτά, δημιουργείται μια κρούστα που συγκρατεί τις μπανάνες. Αν προσθέσετε τις μπανάνες σε μίγμα που δεν έχει ψηθεί, είναι πιθανό να βυθιστούν.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *