“Μαύρισαν οι μπανάνες; Τέσσερις νόστιμες ιδέες για να μην τις πετάξετε”, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα μεγάλα μαύρα στίγματα και ξέρουμε ότι η εμφάνισή τους θα γίνεται όλο και πιο απωθητική, η λύση δεν είναι ούτε να τις φάμε όλες μαζί ούτε να τις πετάξουμε. Η λύση είναι να τις αξιοποιήσουμε σε λαχταριστές συνταγές.

Άλλωστε οι παραγινωμένες μπανάνες είναι νόστιμες και επιπλέον, σύμφωνα με τις έρευνες, προσφέρουν απίστευτα οφέλη στην υγεία μας.

1. Κέικ μπανάνας-σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα

 Υλικά συνταγής: 

3 πολύ ώριμες μπανάνες, 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας μερέντα, 2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση συνταγής: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά με τα άλλα υλικά. Ρίχνετε την μπανάνα λιωμένη (με πιρούνι ή με το χέρι), στη συνέχεια τη μερέντα και τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά. Αλείφετε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Ψήνετε στους 170º C για 45′-50′.

2. Φρουτοποτό με γάλα, κουβερτούρα και μπανάνα

Υλικά: 

200 ml φρέσκο γάλα, 100 γρ. κουβερτούρα, 2 ώριμες μπανάνες, 1/2 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση:

 Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομοιoγενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ στο μπλέντερ, προσθέτετε τις μπανάνες μαζί με αρκετά παγάκια και χτυπάτε. Μοιράζετε σε 2 ποτήρια και σερβίρετε.

3. Ατομικά κέικ μπανάνας

Αυτά τα αγαπημένα και νόστιμα μικρά κέικ είναι το ιδανικό, γλυκό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες (3/4 του φλιτζανιού),  1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ανάλατο βούτυρο, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, 1 αυγό, 2 βανίλιες, 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά), 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε τον ειδικό δίσκο ή τις μεταλλικές θήκες για ατομικά κέικ. Αφού βουτυρώσετε κάθε υποδοχή πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι κάθε θήκη. Αναποδογυρίζετε το δίσκο ή τα φορμάκια και τινάζετε το αλεύρι που δεν έχει κολλήσει στο βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη μπανάνα, το κονιάκ, τη βανίλια και την τριμμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά -σιγά σε χαμηλή ταχύτητα. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε υγρό ούτε σφιχτό, όπως είναι ένα συνηθισμένο κέικ. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες ή στα φορμάκια δίσκου για τα ατομικά κέικ. Ψήνετε τα μάφιν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, για 20′- 22′.

4. Σάλτσα μπανάνας με ρούμι για το παγωτό ή κέικ

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού βούτυρο, 2/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας ρούμι, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 3 μπανάνες κομμένες σταυρωτά ή σε φετάκια αν θέλετε να διαλυθούν μέσα στη σος, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ρούμι, τη βανίλια και την κανέλα. Όταν το μείγμα αρχίζει να κάνει φουσκίτσες, ρίχνετε τις μπανάνες. Ανακατεύετε 1-2 λεπτά να ζεσταθούν οι μπανάνες. Περιχύνετε το παγωτό βανίλιας ή το κέικ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://tinyurl.com/ycfom2ua

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *