Μια ξεχωριστή τούρτα από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Πανεύκολη τούρτα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 και 1/3 φλιτζάνια λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
1 ½ φλιτζάνια πουρέ μπανάνας
1 ½ φλιτζάνια πουρέ ανανά
2 φλιτζάνια ψημένα καρύδια πεκάν 


Για το γλάσο:


225 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 συσκευασίες κρέμα τυριού
2 φλιτζάνια ψημένα καρύδια πεκάν 


Εκτέλεση 


Για το κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ξηρά συστατικά δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το μπαχάρι.
Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το λάδι, την βανίλια και τα αυγά. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ μπανάνας, τα καρύδια και τον ανανά και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήστε το για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ κόψτε το στη μέση σε 3 κομμάτια.


Για το γλάσο:


Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά την κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς.
Απλώστε το γλάσο ομοιόμορφα μεταξύ όλων των στρωμάτων του κέικ και στη συνέχεια απλώστε το και στην κορυφή του καθώς και γύρω-γύρω. μόλις Είναι έτοιμο πασπαλίστε το με τα καρύδια και έτοιμη η τούρτα!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1042173005795127/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *