Creta Carob

Υλικά

  • 3/4 φλιτζ. γάλα

  • 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

  • 1 αυγό

  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 2-3 μπανάνες, κομμένες κομματάκια

  • 250 ml νερό

  • 200 γραμμ. ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη

  • 1 φακελάκι βανίλια

Διαδικασία

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χωρίς να το απλώσουμε. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να φαίνονται τρυπούλες πάνω στην ζύμη, το γυρίζουμε και από την άλλη με μία σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα. Για κάθε pancake που κάνουμε, βουτυρώνουμε πάντα ελαφρά το τηγάνι. Μόλις ψηθεί το pancake, προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες.

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το αλάτι και την βανίλια να βράσουν. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τα pancakes με κανέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

http://www.koolnews.gr/food/546627-apolausi-me-to-kalimera-pancakes-me-siropi-sokolatas/#more-546627

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *