Σοκολατένιο κέικ με με μπανάνα, από την Luise και το radicio.com!

Νοστιμότατο κέικ που συνδυάζει δυο αχώριστους φίλους, την σοκολάτα με την μπανάνα. Εύκολο και πολύ γρήγορο με ωραίο σοκολατένιο γλάσο.
4.0 αστέρια από 3 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 45 λεπτά | Σύνολο: 65 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 550 θερμίδες | Λιπαρά: 19 γρ.

Υλικά συνταγής για το κέικ:
Αλεύρι: 2 1/4 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Σόδα: 1/2 κουταλάκι
Σκόνη κακάο: 2/3 κούπας
Ζάχαρη: 1 κούπα
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
Λιωμένες μπαναάνες: 2 μεγάλες
Γάλα: 3/4 κούπας
Ηλιέλαιο: 1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για το γλάσο:
Άχνη ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Σκόνη κακάο: 1 κουταλιά σούπας
Ζεστό γάλα: 2 – 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρόγγυλη φόρμα κέικ.
2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και την σόδα. Προσθέτετε και την ζάχαρη.
3. Ανακατεύετε μαζί τις μπανάνες, τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
4. Αδειάζετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο, περίπου 45 λεπτά (ελέγχετε με ξυλάκι ή μαχαίρι αν ψήθηκε).
5. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσει. Αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει.
6. Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το κακάο και ρίχνετε κουταλιά – κουταλιά το ζεστό γάλα, μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο γλάσο. Το απλώνετε πάνω από το κρύο κέικ και αφήνετε 15 – 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρετε.

Μαγειρεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *