Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Υλικά

  • 250 ml γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 4 κρόκοι αυγών και 6-7 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ μπανάνα
  • λίγη άχνη και λίγο κακάο για το πασπάλισμα
  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα. Κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά όλο το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας πάντα.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα κατσαρολάκι και το δένετε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τη σοκολάτα και το λικέρ μπανάνας και ανακατεύετε πάλι. Τέλος προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και τους ρίχνετε στο παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα τη σοκολάτας
  4. Βουτυρώνετε 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε μέσα στα φορμάκια το μείγμα και ψήνετε τα σουφλέ σοκολάτας σε ζεστό φούρνο, στους 190° C, 25’. Γαρνίρετε με ροδέλες μπανάνας, πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AD-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%81-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%82

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *