Bolero-Biodiet

Η Αλλατίνη μας προτείνει τάρτα banoffee που θα γλύφουμε και τα δάχτυλά μας!
Υλικά
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
340 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 κρόκος αυγού
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι καραμέλα
100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα με 70% κακάο
3 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Σαντιγί
Κουβερτούρα για το πασπάλισμα 

 


Εκτέλεση 


Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο (κρατήστε 100 γρ. γιατί θα τα χρειαστείτε μετά) και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα το κρύο νερό και τον κρόκο αυγού. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 ο C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε την σε ένα δίσκο. Αφήστε την για 15 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε την σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες (εάν σας περισσεύουν κομμάτια ζύμης κόψτε τα με ένα μαχαίρι). Στη βάση της τάρτας τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε μέσα μπόλικο ρύζι ή ότι άλλο έχετε π.χ. φασόλια (είναι τρόπος μαγειρέματος ώστε να τραβάει την υγρασία από τη ζύμη).
Ψήστε την τάρτα για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάλτε την τάρτα σας από το φούρνο, αφαιρέστε το ρύζι και ξανά μεταφέρετε την στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα αφήστε την να κρυώσει καλά.
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίξτε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο (περίπου για 5 λεπτά). Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε την καραμέλα (μην την βάλετε όλη στο μείγμα, κρατήστε λίγο γιατί θα τη χρειαστείτε και στη συνέχεια). Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώστε το μείγμα «μέσα» στη κρούστα της τάρτας.
Σε μπέν-μαρί λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώστε τη σοκολάτα πάνω από το μείγμα καραμέλας και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Απλώστε όσο μείγμα καραμέλας σας έχει περισσέψει πάνω από τη σοκολάτα και από πάνω τοποθετείστε τα κομμάτια μπανάνας. Καλύψτε την επιφάνεια του γλυκού με τη σαντιγί και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν το σερβίρετε διακοσμείστε το με κουβερτούρα σοκολάτας.

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/991623120850116/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *