Μπισκότα με φράουλες, από την Μαριλού Μαντά και το “Τhinkdrops”!

Υλικά

90 γρ. φράουλες αποξηραμένες κομμένες σε κύβους (περίπου 0,5 εκ.)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
85 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια)
160 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Διαδικασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C στον αέρα.
2. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Με ένα μαχαιράκι κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Ρίξτε στο μπολ του μίξερ και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το εξάρτημα φτερό για να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα της κρέμας τις φράουλες σε κύβους και ανακατέψτε ξανά. Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε το με άλλο ένα. Με ένα πλάστη περάστε πάνω από το χαρτί, κυλήστε και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.
4. Πάρτε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί, καλύψτε το με λαδόκολλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια τετράγωνη επιφάνεια σιλικόνης (σιλπάτ). Βάλτε επάνω την ανοιγμένη ζύμη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30’ να παγώσει.
5. Μετά το πέρας του χρόνου, βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη. Ακουμπήστε στον πάγκο και με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. κόψτε τα μπισκότα.
6. Βάλτε το ταψί στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα, και ψήστε για 15’-20’. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο αφήστε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2015/06/08/mpiskota-me-fraoules/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *