Μπόμπα σεμιφρέντο με ρολάκια παντεσπανιού γεμισμένα με μαρμελάδα,από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly! !

Ένα γλυκό που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Η έμπνευση να το κάνω ήταν καθαρά πρακτική: Για να αδειάσω το ψυγείο από από τα μισοάδεια βαζάκια με διάφορες μαρμελάδες. Χρησιμοποίησα το λεμόνι με αγουρέλαιο της Πυλιακής γης, την πορτοκάλι-καρότο της Dolopia και φράουλα με κόκκινο κρασί της Αρωμ από τη Σύρο. Έφτιαξα λοιπόν ένα ημισφαίριο από ρολάκια αφράτου παντεσπανιού που τα γέμισα με όλες αυτές τις μαρμελάδες κι έκρυψα στο εσωτερικό του δροσερό σεμιφρέντο που του έδωσα γεύση πορτοκάλι με τη δική μου μαρμελάδα από 3 εσπεριδοειδή. Σκέτη απόλαυση!

Υλικά
Για το παντεσπάνι

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • ¼ φλιτζάνι μαρμελάδες διάφορες της επιλογής σας (πορτοκάλι, λεμόνι φράουλα χρησιμοποίησα εγώ)

Για το σεμιφρέντο

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 300γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα από διάφορα εσπεριδοειδή (μπίτερ)

bomba5edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με αραβοσιτέλαιο.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.
  5. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα γλυκό χρυσό χρώμα.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάτε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το σεμιφρέντο: Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για ένα 5λεπτο μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε και το γλυκό κρασί. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  8. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Στο τέλος προσθέτετε τη μαρμελάδα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
  9. Στήνετε το γλυκό ως εξής: Ντύνετε με πλαστική μεμβράνη ένα μπολ χωρητικόητας 2 λίτρων. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι, το αλείφετε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής σας και το ξανατυλίγετε σε ρολό. Κόβετε το ρολό σε φέτες λεπτότερες από ένα δάχτυλο και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτετε όλη την επιφάνειά του. Ρίχνετε μέσα το σεμιφρέντο και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα ρολά. Αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά το σεμιφρέντο.
  10. Ξεφορμάρετε την μπόμπα σε πιατέλα και σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια. Διατηρείτε το γλυκό στην κατάψυξη.

 

 http://www.sweetly.gr/2014/06/bomba-semifreddo-me-rolakia-pantespaniou-gemismena-me-marmelada/#more-2863



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *