Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη

500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
2 κουτ. σούπας νερό

perfect, easy, simple, cheesecake, recipe, strawberry, marmalade, απλή, γρήγορο, εύκολη, συνταγή, τσιζκέικ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης

 

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί. Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα. Το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο και το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Για το topping

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Μπορούμε να γαρνίρουμε είτε με φράουλες είτε με φρούτα του δάσους.

 

Ingredients

For the base

250 gr. biscuits
120 gr . cow butter, melted

For the cream

600 gr. Philadelphia cheese
60 gr. castor sugar
20 gr. cow butter
200 gr. cream 35 % fat

For coating

500 gr. Strawberry Jam ( click here to see the recipe )
2 tablespoons water

perfect, easy, simple, cheesecake, recipe, strawberry, marmalade, απλή, γρήγορο, εύκολη, συνταγή, τσιζκέικ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης
 
Directions

For the biscuit base

Beat in a blender the cookies until they become powder. Add the melted butter and beat together. Put a hoop on a baking sheet with parchment paper and pour the mixture there. Spread in with your hands across the surface, to make it as compact as possible. Bake in preheated oven at 180 for 10 minutes. Take it out and let it cool .

For the cream

In bowl of mixer, beat butter and cream cheese with sugar . Add the cream and continue beating until all materials are combined and you have a smooth cream. You may do this by hand but requires enough strength and perseverance. Pour the mixture over the biscuit crumb, flatten the surface with a spatula , cover with foil and put the cake in the refrigerator for about 1-2 hours.

For the topping

In a bowl mix the jam with the water to make it more fluid . Once the cheesecake has cooled thoroughly, remove from refrigerator and cover the surface with the jam mixture. You may either garnish with strawberries or berries .

 

Serve With Love

 

http://coolartisan.net/2014/04/17/perfect-cheesecake-recipe/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *