Σοκολατένιο banoffee με λάιμ- Chocolate Lime Banoffee Pie by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πάντα παίζω με τις παραδοσιακές συνταγές! Ειδικά με το banoffee που είναι από τα πρώτα γλυκά που έφτιαξα ποτέ! Σήμερα αποφάσισα να το κάνω λίγο πιο δροσερό και ανάλαφρο προσθέτωντας ένα μόνο extra συστατικό, το lime! Είναι ένα υλικό που αλλάζει εντελώς το DNA του μπανόφι και του δίνει μια νέα διάσταση.

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη γέμιση

  • 2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από μισό λάιμ

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

Για το στήσιμο

  • 3 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ένα λάιμ

Chocolate Lime Banoffee Pie, συνταγή, μπανόφι, λάιμ, σοκολάτα, dulce de leche, καραμέλα,lime, recipe, μπανάνα, βάση μπισκότου, digestive, σαντιγί, κρρέμα γάλακτος, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης, κουβερτούρα, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες προκειμένου να μετατραπεί σε dulce de leche και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή άμμου το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 50 γρ. σοκολάτα.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να πάει παντού.
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας φόρμας (26 εκ. διάμετρος) και την πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Είναι σημαντικό να φτιάξουμε χείλος γύρω γύρω
  • Βάζουμε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά.
  • Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα
  • Ρίχνουμε το ξύσμα lime και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε της μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες και ανακατεύοντας τις με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
  • Σερβίρουμε με ξύσμα lime

Chocolate Lime Banoffee Pie, συνταγή, μπανόφι, λάιμ, σοκολάτα, dulce de leche, καραμέλα,lime, recipe, μπανάνα, βάση μπισκότου, digestive, σαντιγί, κρρέμα γάλακτος, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης, κουβερτούρα, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα

Ingredients

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

For pie base

  • 1 package (250 g) of digestive cookies
  • 50 g butter
  • 50 g dark chocolate, finely chopped

For filling

  • 2 cans of condensed milk (dulce de leche)
  • 100 g dark chocolate, finely chopped
  • Lime zest

For whipped cream

  • 500 g cream fresh
  • 1 tbsp. caster sugar
  • 1 tsp. vanilla extract

To assemble

  • 3 bananas, ripe
  • 1 tbsp. lemon juice
  • Lime zest

Chocolate Lime Banoffee Pie, συνταγή, μπανόφι, λάιμ, σοκολάτα, dulce de leche, καραμέλα,lime, recipe, μπανάνα, βάση μπισκότου, digestive, σαντιγί, κρρέμα γάλακτος, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης, κουβερτούρα, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα

Directions

  • Boil the condensed milk for 3 hours until it turns to dulce de leche and then let it cool down
  • In a food processor, pulse the digestive cookies until finely ground.
  • Melt the butter in a deep pan over medium to low heat.
  • When it has melted, add the ground cookies.
  • Mix with a spatula to combine.
  • When the mixture starts to resemble wet sand, remove from heat.
  • Add 50 g of chocolate.
  • Continue mixing away from heat until the chocolate melts and is distributed evenly in the mixture.
  • Press mixture onto the bottom and sides of a round 26 cm spring form pan
  • Use the bottom of the glass to press the mixture firmly onto the bottom and the sides of the pan.
  • Refrigerate the pan so that the mixture can chill, for 15-20 minutes.
  • Clean the deep pan and place over low heat.
  • Add the condensed milk (dulce de leche) that should by now have a lovely caramel taste and color.
  • Add the 100 g of chocolate and lime zest.
  • Remove from heat and continue to stir until the mixture is completely combined.
  • Remove the baking pan from the refrigerator.
  • Add the caramel mixture over the pie base and refrigerate again for 2-3 hours, until it completely chills.
  • Before serving, prepare the bananas.
  • Slice them and toss them in the lemon juice so that they don’t turn brown.
  • Beat the heavy cream with the caster sugar and vanilla extract, until it becomes whipped cream.
  • Decorate the pie with the sliced bananas and top with whipped cream.
  • Serve with lime zest

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/05/06/chocolate-lime-banoffee-pie/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *